*Nettavisen* Sport.

- Største jeg har opplevd

VM-gull 3-mil Foto: Erlend Aas, Scanpix

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Marit Bjørgen skjønte lite, og falt på bakken strigråtende etter at det tredje VM-gullet var i boks.

26.02.05 17:04

Bjørgen hadde glimrende ski, og full kontroll på lørdagens tremil. Hun stakk fra konkurrentene like før mål, og tok sitt tredje VM-gull.

Totalt endte hun med fem medaljer på seks renn, men hun var ikke i tvil om hva som var størst.

- Dette er det største jeg har opplevde i hele karrieren.

Først var hun sprintdronningen. Så vant hun en 10-kilometer i verdenscupen. Så vant hun jaktstart. Nå ble alt kronet med et tremilsgull.

Det var første gang hun vant en tremil i karrieren.

Voldsom utladning
Derfor kom tårene så voldsomt etter målpassering. Akkurat som de kom da hun gikk til topps i et ”vanlig” langrenn for første gang. Det skjedde i november.

- Det er vanskelig å beskrive. Jeg hadde jo egentlig ikke tenkt å gå denne distansen. Det ble en voldsom utladning. Det var så overraskende. Jeg skjønte det nesten ikke selv, sier hun.


Imponert over seg selv
- Men nå håper jeg at folk kan godta meg som en komplett skiløper. Jeg er skikkelig imponert av meg selv. Det må jeg få lov til å si, fortsetter hun.

Og forklarer:

- Jeg er imponert over måten jeg har kommet meg etter sprintnedturen. Og jeg er imponert over at jeg har klart å ta fem medaljer. Jeg kunne tatt seks med klaff på sprinten, men jeg tapte den – og vant tremila, sier hun glisende.

Hun var fryktelig sliten etter sprintstafettgullet, og selv om hun drømte om medalje, hadde hun ingen store forhåpninger. Akkurat det var en fordel.

- Jeg var så sliten, dempet mine egne forventninger og dermed sank skuldrene.

- Paff
Det var lett å se under rennet. Da hun ikke lå i front, slappet Bjørgen av bak de andre. Hun koste seg, hadde full kontroll og avgjorde som hun ville rett før slutt.

- Jeg er litt paff selv nå. Det har ikke gått opp for meg, sier hun.

Uten at det er helt sant. Fordi:

- Dette er det største jeg har opplevd, gjentar hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.