RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stort av Karl Erik å være så positiv

Foto: Kyrre Lien/Scanpix
Heidi Løke avsluttet en turbulent sesong med gledestårer i øynene.

PAMPLONA (Nettavisen): Da Larvik lørdag kveld gikk til topps i Champions League, spilte Hedi Løke sin siste kamp for klubben.

Den målfarlige strekspilleren kommer fra og med neste sesong til å ikle seg drakten til ungarske Györ. Det har vært klart lenge.

28-åringen avsluttet dermed den tre år lange Larvik-karrieren med å både vinne den gjeveste europacupen og bli toppscorer i turneringen.

- Jeg er veldig stolt av den jobben jeg har gjort. Jeg er ikke redd for å innrømme det, sier Løke etter finaletriumfen.

- Men det blir nok en stille og rolig feiring for meg. Nå gleder jeg meg til å reise hjem, sier hun.

Omstridt overgang
Løkes overgang til Györ har imidlertid ikke vært fri for kontroverser.

Som en følge av overgangen fikk blant annet tidligere Larvik-trener Karl Erik Bøhn sparken i klubben han hadde ledet siden 2005.

Bøhn, som også er kjæreste med Løke, reiste sammen med 28-åringen til Wien i Østerrike for å forhandle fram avtalen med ungarerne.

Dette ble ikke satt spesielt stor pris på av Larvik-styret.

I etterkant av sparkingen har det også vært bråk og partene møtes i retten i august, fordi den tidligere treneren krever erstatning fra klubben.

- Det er ingen bitterhet over det som skjedde, men jeg synes hele saken er helt urimelig. Men vi må se positivt på ting og det gjør vi, sier Løke.

- Klubben visste at jeg skulle nedover til Wien for å signere med Györ. Det hadde de fått beskjed om i forkant, sier strekspilleren.

- Skal ha mye av æren
Løke innrømmer at det har vært en utfordring å spille for Larvik i etterkant av sparkingen, men påpeker også at hun har hatt en jobb å gjøre.

- Det er to sider av saken for meg. Dette er det største jeg har opplevd, men jeg skulle ønske at Karl Erik var her for å glede seg med meg.

- Det er synd at det hele ble avsluttet på den måten. Men dette er også jobben min Jeg elsker å spille håndball, sier 28-åringen.

Bøhn har bevisst holdt seg borte fra både treninger og kamper med Larvik, selv om han nok gjerne ville vært der å støtte kjæresten.

- Han har vært veldig positiv og skal ha mye av æren for det jeg har oppnådd i Larvik. Det er stort av han å være så positiv etter sparkingen.

- Karl Erik skal selvfølgelig også ha mye av æren for dette gullet her. Jeg får ta med dette gullet hjem til ham, sier Løke.

Løses i rettssalen
Konflikten mellom Karl Erik Bøhn og Larvik kommer altså opp for retten i august og flere Larvik-spillere kan havne på hver sin side i saken.

Bøhns advokat skal ha innkalt Gro Hammerseng, Cecilie Leganger og Tonje Larsen i saken, i tillegg til at også Løke skal i vitneboksen.

Nora Mørk, Karoline Dyhre Breivang, Sara Breistøl og Tine Rustad Kristiansen er derimot innkalt til å vitne på vegne av Vestfold-klubben.

- Det blir rettssak i august, så da får vi se hvordan dette ender, sier Løke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere