*Nettavisen* Sport.

- Strengere enn noensinne

Foto: (foto: scanpix)

Dommersjef Svein-Erik Edvartsen mener norske hockeydommere er strengere enn noensinne når det gjelder hekting og holding.

18.01.06 10:47

Petter Thoresen advarte tidligere denne uka norsk hockey om faren for å gå på en smell i det kommende A-VM i Latvia, med tanke på hvor hardt dommerne slår ned på hekting og holding internasjonalt denne sesongen.

- Det har blitt dømt flere hektinger enn noensinne i eliteserien denne sesongen. Spørsmålet er om det er nok. Den debatten må vi være villige til å ta, sier Svein-Erik Edvartsen til TV 2 Nettavisen.

Sluppet opp litt?
Dommersjefen mener dommerne i eliteserien var veldig gode til å følge de nye retningslinjene fra det internasjonale ishockeyforbundet i september og oktober.

Han har sett på tallene når det gjelder utvisninger for hekting og holding. Konklusjonen er klar: Det dømmes færre utvisninger for disse forseelsene nå enn det ble gjort i starten av sesongen.

- Vi har kanskje sluppet opp litt i november og desember. Men det kan jo også være at spillerne har blitt flinkere til å innrette seg. Vi kan jo håpe det, i alle fall. Men vi sendte ut et skriv til klubbene 5. januar, hvor vi gjorde dem oppmerksomme på at vi resten av sesongen ville holde samme standard som vi gjorde 22. september.

- Det skal også gjelde i sjuende kamp i NM-finalen, understreker Edvartsen.

- Ønsker det samme
I NHL har den nye praksisen – for det er en ny praksis, ikke regelendring, det er snakk om – blitt fulgt opp med en rekke dommerseminarer og tett oppfølging av hver enkelt dommer. Slikt koster penger. Penger norsk ishockey ikke har.

- Intensjonen i tolkningen hos oss er den samme, vi ønsker å komme samme sted. Det som er problemet, er gjennomføringen – å få en ensartet bedømmelse over tid, sier sportssjef Jon Haukeland til TV 2 Nettavisen.

- I NHL er det et apparat på plass som kan følge opp hver enkelt dommer. Det gjør at muligheten for mer ensartet dømming er mye større. Hos oss har vi ikke råd til å følge opp dommerne så tett, erkjenner han.

Haukeland tror likevel ikke at dette vil skape problemer for Norge i A-VM.

- Jeg er ikke sikker på om den lokale dømmingen i Danmark er så mye annerledes enn her. Men det er helt klart et relevant tema å diskutere, avslutter sportssjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.