RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Største jeg har opplevd

VM-gull 3-mil
VM-gull 3-mil Foto: Erlend Aas, Scanpix
Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Marit Bjørgen skjønte lite, og falt på bakken strigråtende etter at det tredje VM-gullet var i boks.

Bjørgen hadde glimrende ski, og full kontroll på lørdagens tremil. Hun stakk fra konkurrentene like før mål, og tok sitt tredje VM-gull.

Totalt endte hun med fem medaljer på seks renn, men hun var ikke i tvil om hva som var størst.

- Dette er det største jeg har opplevde i hele karrieren.

Først var hun sprintdronningen. Så vant hun en 10-kilometer i verdenscupen. Så vant hun jaktstart. Nå ble alt kronet med et tremilsgull.

Det var første gang hun vant en tremil i karrieren.

Voldsom utladning
Derfor kom tårene så voldsomt etter målpassering. Akkurat som de kom da hun gikk til topps i et ”vanlig” langrenn for første gang. Det skjedde i november.

- Det er vanskelig å beskrive. Jeg hadde jo egentlig ikke tenkt å gå denne distansen. Det ble en voldsom utladning. Det var så overraskende. Jeg skjønte det nesten ikke selv, sier hun.


Imponert over seg selv
- Men nå håper jeg at folk kan godta meg som en komplett skiløper. Jeg er skikkelig imponert av meg selv. Det må jeg få lov til å si, fortsetter hun.

Og forklarer:

- Jeg er imponert over måten jeg har kommet meg etter sprintnedturen. Og jeg er imponert over at jeg har klart å ta fem medaljer. Jeg kunne tatt seks med klaff på sprinten, men jeg tapte den – og vant tremila, sier hun glisende.

Hun var fryktelig sliten etter sprintstafettgullet, og selv om hun drømte om medalje, hadde hun ingen store forhåpninger. Akkurat det var en fordel.

- Jeg var så sliten, dempet mine egne forventninger og dermed sank skuldrene.

- Paff
Det var lett å se under rennet. Da hun ikke lå i front, slappet Bjørgen av bak de andre. Hun koste seg, hadde full kontroll og avgjorde som hun ville rett før slutt.

- Jeg er litt paff selv nå. Det har ikke gått opp for meg, sier hun.

Uten at det er helt sant. Fordi:

- Dette er det største jeg har opplevd, gjentar hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere