RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stygt mot Pedersen

(FOTO: REUTERS/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tom Nordlie misliker at Steinar Pedersen ble utpekt som en av de største syndebukkene i Norges 0-5-tap for USA.

LA MANGA (TV 2 Nettavisen): Start-backen fikk 1 på VGs spillerbørs etter kampen. Samme karakter fikk Branns Erlend Hanstveit.

- Jeg synes nesten det er litt stygt, jeg, sier Nordlie til TV 2 Nettavisen.

Og sier hva han mener om sin egen spiller, Steinar Pedersen:

- Jeg synes ikke han var bra, men jeg synes ikke han var noe dårligere enn resten av laget heller. Det er lett å henge ut spillere etter en sånn kamp, men det var en kollektiv katastrofe. Man må se ting i perspektiv. Da må man ha såpass fotballfaglig kunnskap at man kan se relasjoner defensivt, sier Start-treneren.

Og lurer på hva spillerne som ikke spilte i backrekka, drev med. Nordlie mener diamant-formasjonen skapte problemene.

- Det er klart at Steinar Pedersen ikke var bra, men når USA kjørte back, midtbanespiller og kant mot backen, og fikk to mot én og tre mot én hele tiden, fordi Norge ikke klarte å brette ut spillet defensivt i diamantformasjonen, da ble backen helt alene. Selv verdens beste back ville ikke hatt det lett da, sier han.

- Synes du synd på ham?

- Jeg synes ikke synd på noen, jeg. Men man må spørre seg – hva gjorde de egentlig for å hjelpe til i de to leddene foran backrekka.

- Kommer du til å ta en prat med ham når han kommer hit?

- Jeg tror Steinar driter like mye i den børsen som alle andre. Men det er et varsko her. Det er å se hvor mye bedre USA var i én-mot-én-situasjoner. Når kollektivet ikke fungerer blir ferdighetene i forhold til internasjonal fotball avslørt. Det er en kjensgjerning at vi er for dårlige i én mot én. Tidligere har vi dekt oss under soneforsvaret. Der har vi noe å jobbe med, sier Nordlie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere