RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters

- Suarez hadde ikke fått straffe her. Det vet alle

Sist oppdatert:
Liverpool-profil mener dommerne forskjellsbehandler Luis Suarez.

Suarez blir ikke behandlet rettferdig, mener Liverpool-back Glen Johnson.

Liverpool tapte den viktige kampen mot rivalene Manchester United i helgen, og i dagene etter kampen har dommer Mark Halsey fått mye kjeft, og tirsdag fortsetter klagestormen.

Nå går nemlig Johnson ut og hevder Halsey og den engelske dommerstanden sliter med å behandle spillere likt, og især Luis Suarez.

Forskjellsbehandlet
Johnson mener Suarez' fortid påvirket avgjørelsene Halsey tok i helgens kamp.

- Alle må gjøre jobbene sine, og de må glemme hvem de har foran seg. De må bare ta avgjørelsen, og kan ikke la ting fra fortiden påvirke dem. De må ta en avgjørelse der og da, uten å tenke på hva som har skjedd tidligere og hvem som er involvert, sier Johnson ifølge The Telegraph.

Urugayaneren har ved flere tilfeller blitt stemplet som en juksemaker. Mot Sunderland for 11 dager siden fikk Suarez gult kort for filming, og fikk ikke straffe da han gikk ned i feltet etter en takling fra Uniteds Jonny Evans på søndag.

Suarez hadde ikke fått straffe
Frustrasjonen hos Liverpool-fansen ble ytterligere forsterket da dommer Halsey ga United en tvilsom straffe senere i kampen, etter en duell mellom nettopp Johnson og Uniteds Antonio Valencia.

- Rykter har mye å si, og Valencia er ikke kjent som en filmer. Derfor fikk han avgjørelsen til sin fordel. Man må forvente at dommerne gjør rette avgjørelser. Hvis situasjonen hadde vært omvendt og Luis (Suarez) hadde vært i Valencias posisjon, kan jeg nesten garantere at han ikke ville fått straffespark. Det vet alle, sier Johnson.

LES OGSÅ: Nettavisen lanserer gratis Premier League-app

Han får støtte av lagkamerat og Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

- Selv når det er klare straffer, kommer ikke Luis til å få dem. Dommerne er nødt til å basere seg på hva de ser. Hvis det ikke er en straffe, ikke døm straffe. Men hvis den er klar, er man nødt til å dømme straffespark. Det er rettferdig, sier Gerrard.

Frustrerte fans
Etter kampen i helgen har Mark Halsey blitt utskjelt på det groveste av Liverpool-supportere. Det har ført til at dommeren koblet politiet inn i saken.

Både dommer Halsey og hans familie skal ha blitt opprørt over meldingene han har fått i etterkant av matchen, og dommerforeningen i England skal ha tilbudt pipeblåseren psykologhjelp.

Halsey skal også ha fått tilbud om å stå over ligacupkampen mellom Southampton og Sheffield Wednesday, som han egentlig skulle ha dømt til uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere