- Sunt å sette seg andre mål

Foto: Espen Haugen (Mediehuset Nettavisen)

... men Frode Estil frykter at satsingen på Vasaloppet kan ødelegge for Tour de Ski.

15.08.11 15:55

MERÅKER (Nettavisen): Mandag fikk Nettavisen følge Petter Northug gjennom en vanlig dag i skistjernens liv.

Naturlig nok tilbrakte vi dagen i Northugs treningsparadis i Meråker. Mellom Petters to harde mandagsøkter møter Nettavisen Frode Estil utenfor Meråker videregående skole.

Den olympiske mesteren har god tro på Northug den kommende sesongen.

- Jeg er optimist på hans vegne, han har på en måte nådd alle sine mål i de siste sesongene. Nå skal han satse ekstra på Tour de Ski og i tillegg på Vasaloppet. Da har han to hovedmål, forteller Frode Estil til Nettavisen.

Tror mest på TdS
Av de to målene tror den tidligere toppidrettsutøveren at Petter har størst sjanse på etappeløpet i mellomeuropa.

- Jeg tror han har størst sjanse til å vinne Tour de Ski. Vasaloppet krever mer spesialtrening, men han er god i staking. Men det er det med at han skal klare å stå å stake i fire timer og tåle de rykkene spesialistene har, sier han.

- Men er det noe Petter er god på, er det jo rykking.

Les også: Ingen poker, piker og kos for Petter

- Det vil få konsekvenser
Selv om alt høres positivt ut, frykter Estil at satsingen på det svenske langløpet kan ødelegge litt for Northugs sammenlagtsjanser i Tour de Ski.

- Ja, det er klart. Hvis han vil satse seriøst på Vasaloppet må han tilpasse treningsopplegget litt. Han bør ha en del av de lange stakeøktene på tre-fire timer, der han går hardt på slutten. Det vil få konsekvenser for trening, men det er ikke sikkert han blir noe dårligere av det. Det kan hende han rett og slett blir sterkere å stake av det, forklarer Estil.

Frode Estil, som daglig jobber fulltid som lærer og trener på Meråker videregående skole, mener det er godt at den desidert meste omtalte langrennsløperen har satt seg nye mål.

- Jeg tror også det er veldig sunt mentalt å ha noen andre mål å sette seg. Petter har hatt mesterskap som mål de siste sesongene. Det at han har et litt annet fokus i år tror jeg bare er sunt med tanke på fremtidige mesterskap, forteller han.

- Må vinne én av dem
Frode har fulgt med på Petters fremgang i lang tid og vet hva 25-åringen må ha oppnådd for at han skal være fornøyd etter sesongslutt.

- Jeg har ikke fulgt han så tett de siste sesongene, men jeg er veldig imponert over Petter. Han har hatt et enormt press på seg de siste sesongene, men han har ikke hatt noe problem med å innfri forventningene. Han har en utrolig god vinnermentalitet og det er en utrolig styrke som toppidrettsutøver, sier trønderen.

- Han må nok ha vunnet enten Vasaloppet eller Tour de Ski. Gjerne begge to. Vinner han én av dem, tror jeg han er godt fornøyd, avslutter Estil.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.