*Nettavisen* Sport.

- Superrekka kommet for å bli

Foto: Morten F. Holm / SCANPIX

Patrick Thoresen, Tore Vikingstad og Øystein Olsen storspilte for Norge i B-VM i vår. Nå skal «superrekka» sørge for at ishockeygutta tar seg til OL. - Vi er kommet for å bli, sier Olsen.

10.11.04 12:52

Tore Vikingstad, Øystein Olsen og Patrick Thoresen. Merk deg navnene. Trioen dannet blant annet en «superrekke» under B-VM i ishockey i Oslo i april.

Nå skal de sørge for at ishockeygutta senker Kina, Serbia og Ungarn i første OL-kvalifiseringsrunde.

- Vi får en ny sjanse vi. I B-VM fungerte samarbeidet strålende, og jeg gleder meg til å spille sammen med Tore og Patrick igjen, sier en fornøyd Øystein Olsen til TV 2 Nettavisen like etter onsdagens landslagstrening.

Kommet for å bli
Vålerenga-spilleren legger ikke skjul på at «superrekka» er kommet for å bli.

- Vi kommer nok til å spille sammen på landslaget i mange år fremover vi. Jeg merket allerede på dagens trening at jeg gleder meg til å spille sammen med dem igjen. Det kommer bare til å bli bedre og bedre fremover, sier han.

I likhet med sine fleste lagkamerater på hockey-landslaget, mener han at Kina og Serbia blir lett match.

- Det forundrer meg om vi ikke vinner disse to kampene. Begge lagene er høyst overkommelige, sier Øystein Olsen.

Han karakteriserer Ungarn som den klart tøffeste motstanderen i Stavangers ishall. Norge har møtt Ungarn flere ganger tidligere, men det er spesielt en kamp mot ungarerne Olsen husker godt.

Mål-show
Da Norge slo Ungarn 6-4 i B-VM på Jordal Amfi 15. april i år, scoret Olsen hele fem mål for Norge.

- He, he. Husker selvsagt den. Men det er viktig å påpeke at Ungarn er en tøff motstander, som vi må spille opp mot vårt beste for å slå. Får vi til det spillet jeg vet vi kan, skal vi slå dem, fastslår Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.