RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

- Supportere gikk til angrep på ordensvakter

Sist oppdatert:
- De vil bli straffet knallhardt, sier Vålerenga.

To Securitas-vakter måtte søndag til legevakten etter å ha blitt angrepet i forbindelse med kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm, melder Aftenposten.

Hendelsen skal ha funnet sted ved Ullevål Stadion T-banestasjon etter kampslutt, og to personer skal ha blitt pågrepet av politiet.

Ifølge Aftenposten dreier det seg om to Vålerenga-sympatisører.

- Sparket og slått ned
Avisen skriver at det var en gruppe med tilknytning til casualsmiljøet i Vålerenga som sto bak bråket. En gjeng på rundt 25 personer skal ha tatt oppstilling på hver sin perrong, og det var da situasjonen skal ha utartet.

Flere personer skal ha hoppet ned på t-banesporet og viftet med en stor stein. En Lillestrøm-supporter skal ha svart med å kaste en mynt mot VIF-gjengen, og da Securitas-vaktene grep inn for å roe ned gemyttene, fant angrepet sted.

- Uønsket hendelse
Vaktene skal ha blitt slått og sparket ned av VIF-sympatisørene, skriver Aftenposten.

- Jeg kan bekrefte at det har vært en hendelse på t-baneperrongen etter kampen. Det var sammenstøt mellom supporterne til Vålerenga og Lillestrøm, og våre vektere forsøkte å roe ned situasjonen. Ingen ble alvorlig skadet, men de fikk seg noen slag i tumultene og ble tatt med på legevakten for sjekk. Det går bra med begge, men vi karakteriserer dette som en uønsket hendelse, sier André Thomsgård, informasjonssjef i Securitas, til Aftenposten.

Securitas har nå anmeldt saken.

- Vil straffes knallhardt
Vålerenga tar sterk avstand fra saken, og forteller at de ser svært alvorlig på det hvis påstandene stemmer.

- Nå er det viktig for oss å få alle fakta på bordet, og vi tar disse påstandene på aller største alvor. Derfor vil vi undersøke saken nærmere. Hvis noen som sympatiserer med Vålerenga har utøvd vold mot andre, vil de bli straffet knallhardt, sier Lasse A. Vangstein, mediesjef i Vålerenga, til Aftenposten.

Totalt 65 supportere ble bortvist fra Ullevaal søndag, mens 15 ble pågrepet av politiet. Les mer om tribunebråket her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere