*Nettavisen* Sport.

- Surrealistisk situasjon

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Lillestrøm-manager Jan Åge Fjørtoft må nesten klype seg i armen for å skjønne at Lillestrøm holder stø kurs mot gull.

13.05.06 08:39

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): VÅLERENGA - LILLESTRØM 0-1:

- Dette er en helt surrealistisk situasjon, sier en smørblid Jan Åge Fjørtoft til TV 2 Nettavisen.

LSK-manageren har akkurat sett sine kanarifugler vinne en fortjent seier over erkefienden Vålerenga. Etter sju seriekamper står Lillestrøm med 17 poeng av 21 mulige. De fem siste kampene har endt med seier.

Det er nesten for godt til å være sant. Fjørtoft gir mye av æren til trener Uwe Rösler.

- Uwe er veldig flink til å få ut det beste av hver enkelt spiller, poengterer han.

Vil være i toppen
Men ennå vil ikke Fjørtoft høre snakk om gull.

- Det viktige nå er å fortsette denne trenden mot Molde neste gang. Vi har litt å revansjere på dem. Men det er et klart mål for Lillestrøm å være i norgestoppen. I år, og i de kommende årene, fastslår han.

- Betyr det at dere også har ambisjoner ute i Europa?

- Nå skal vi ikke foregripe begivenhetene¿

Det vil heller ikke Uwe Rösler. Han poengterer at klippen Christoffer Andersson garantert forsvinner til sommeren. Han vet også at muligheten er til stede for at både Robert Koren og Michael Mifsud forlater Åråsen. Alle tre er nøkkelspillere på det store formlaget i Tippeligaen.

Mister spillere
- Vi mister spillere i sommer, og det gir oss noen ekstra utfordringer. Derfor er hvert poeng vi tar må på våren ekstra mye verdt, fastslår LSK-treneren.

Rösler har ingen tro på at Lillestrøm kollapser som følge av noen endringer. Men han innser at det vil ta tid å drille inn nye folk i rollene. Og han er fullstendig klar over at det ikke er aktuelt å handle fra øverste hylle under sommerens overgangsvindu.

- Se på benken til Vålerenga. Der sitter det spillere for 10 millioner kroner. Faktum er at vi i min tid som Lillestrøm-trener kun har kjøpt to spillere. Resten har kommet til oss gratis, poengterer Rösler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nær hundre prosent
Derfor er han tilfreds med det han har fått ut av spillermaterialet.

- Lillestrøm er kanskje den klubben i Norge som per i dag er nærmest å ta ut hundre prosent av sitt potensial. Husk, forrige uke var den første i år at vi kunne trene på naturgress hver dag, sier han.

TV 2s fotballekspert Nils Johan Semb er også mektig imponert over årets Lillestrøm-lag.

- Lillestrøm har hatt en klart definert grunnstamme og har gjort veldig få bytter hittil i sesongen. Det gjør at spillerne kjenner sine roller og er trygge på hverandre. Derfor utstråler laget selvtillit, fastslår Semb.

Kan få det tøffere
Han tror det eneste som kan stoppe Lillestrøms poengsanking er at nøkkelspillere forvsinner i sommer.

- De mister Christoffer Andersson, og han er den beste høyrebacken. Mister de flere, så kan de få det tøffere til høsten. Men jeg tror det skal veldig mye til for at ikke Lillestrøm er med og kjemper om gullet ut hele sesongen, fastslår Nils Johan Semb.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag