*Nettavisen* Sport.

- Surt å miste en bra kompis

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Mats Zuccarello har fått merke den nådeløse siden av NHL.

NEW YORK (Nettavisen): Det er noe som mangler i garderoben til New York Rangers nå, hvis du spør Mats Zuccarello.

Nummer 4 er borte.

Michael Del Zotto (23) ble nylig sendt til Nashville Predators i bytte mot Kevin Klein (29). Det er sånn det fungerer i NHL: Én spiller byttes mot en annen. Eller flere andre. Eller et såkalt draftvalg. Eller en kombinasjon av dette.

Dermed mistet også Mats Zuccarello sin beste venn i laget. De to hang mye sammen, noe de fleste som følger begge to på Twitter antagelig har klart å regne seg fram til selv.

- Det er klart det er surt å miste en bra kompis, men det er en del av bransjen, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Underpresterte
Michael Del Zotto er en offensiv back som Rangers knyttet store forventninger til. Ikke minst etter at han i 2011/12-sesongen som 21-åringen spanderte ti mål og 41 poeng på Rangers.

Utviklingen stoppet imidlertid opp, og denne sesongen ble han flere ganger vraket fra laget av trener Alain Vigneault.

- Som spiller har han vel godt av en miljøforandring, så jeg er glad for at han kommer seg videre. Selv om det er surt å miste en god kompis, mener Zuccarello.

Erstatteren, Kevin Klein, er den rake motsetningen. Totalt anonym offensivt, men bunnsolid defensivt.

- Enkelte spillere kan miste selvtilliten under visse trenere. Hvis du går et par år tilbake, da Michael hadde noen gode sesonger, var han veldig selvsikker. Jeg tror ikke han har vært det denne sesongen og det har man merket på spillet hans. Dette er en prosess som handler om å bygge opp en spiller, sier Nasvhilles assistenttrener Phil Housley ifølge CBC.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sergei Belski / Reuters / NTB scanpix

Byttet bort etter oppvarmingen
Totalt 19 byttehandler er gjennomført I NHL under denne sesongens gang. Den mest nådeløse ble antagelig John-Michael Liles utsatt for.

Backveteranen fikk beskjed etter oppvarmingen før utendørskampen mellom Toronto Maple Leafs og Detroit Red Wings at Toronto hadde byttet ham til Carolina Hurricanes mot Tim Gleason.

Liles måtte gå i dusjen og fikk ikke spille Winter Classic-kampen han lenge hadde gledet seg til.

Byttehandler er helt vanlig i nordamerikansk idrett. Selv på juniornivå bytter man hockeyspillere der. En mekanisme man ofte ser, er at lag som har tro på at det kan vinne titler, gir fra seg langsiktige aktiva for å få kortsiktige forsterkninger – mens lag i motsatt situasjon naturlig nok handler omvendt.

Trade deadline i NHL er denne sesongen 5. mars.

Tre norske byttehandler
Selv om det bare har vært sju nordmenn i NHL, har flere av dem opplevd å bli tradet.

Anders Myrvold var den første nordmann som ble byttet bort. Han gikk til Boston Bruins sammen med Landon Wilson da Colorado Avalanche i november 1996 fikk et førsterundevalg i draften sommeren 1998 i bytte.

Columbus Blue Jackets ga Anaheim Ducks et fjerderundevalg for Espen Knutsen i mai 2000, mens Ole-Kristian Tollefsen i februar 2010 ble sendt til Detroit Red Wings sammen med et femtevalg i 2011-draften for at Philadelphia Flyers skulle få Ville Leino.

- En trade kan være noe spilleren har ønsket seg og da er det kun håp og en godfølelse man har i kroppen, sier Anders Myrvold til Nettavisen.

- Klubben som ønsker deg vil også bruke deg. For min del var det bra å bli tradet. Den gang, vel å merke, legger han til.

I ettertid tror Myrvold han hadde vært mest tjent med å bli værende.

Hadde jeg vært smart og ikke så utålmodig, burde jeg blitt i Colorado, men jeg spurte om å bli tradet da jeg ikke fikk den tilliten jeg ønsket.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.