*Nettavisen* Sport.

- Svært i grenseland av United

Foto: (Reuters/Scanpix)

Norsk dommersjef om Manchester Uniteds iPod-bruk i ligacupfinalen.

Manchester United tok sesongens andre trofé da de slo Tottenham i ligacupfinalen søndag. Keeper Ben Foster ble helten etter at United avgjorde det hele i straffekonkurransen. Etterpå avslørte han en hemmelighet.

- Like før straffekonkurransen så jeg på en iPod med keepertrener Eric Steele. Den inneholdt bilder av Tottenham-spillere som har tatt straffer. De sa at jeg burde stå så lenge som mulig for Jamie O´Haras straffe, og at han trolig ville skyte den veien han gjorde. Jeg har gjort en del undersøkelser selv, men dette er noe nytt vi har begynt med i United, sier Foster til Daily Mail.

Les mer her.

Det store spørsmålet er imidlertid om iPod-bruken er lovlig. Norges dommersjef, Rune Pedersen, som også jobber tett opp mot det europeiske fotballforbundet, er usikker.

- Det eneste som står spesifikt i reglene, er at radiokommunikasjon mellom spillere og støtteapparat er ulovlig, sier Pedersen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

- Men samtidig kan man se det på følgende måte. Ingen spillere kan forlate banen ved en straffekonkurranse. Og hvis man ikke kan gå av banen, så vil man kanskje kunne si at man kanskje ikke heller skal kunne ta denne type teknisk utstyr inn på banen. Det er ingen opplagt sak, men det er i alle fall svært i grenseland i hvordan jeg tolker det med kommunikasjon, fortsetter han.

Han er ganske sikker på at Uefa nå vil se nærmere på saken.

- Dette er tett opp til det jeg vil kalle et grensetilfelle, og vil helt klart bli diskutert.

- Har du noen ganger opplevd noe liknende?

- Nei. Det finnes jo managere på tribunen som kommuniserer med hjelpetrenerne sine, men jeg har aldri hørt noe om dette. Men det er en interessant debatt, sier Pedersen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.