- Svært skadelig for Englands VM-bud

Foto: Alessandro Della Bella (AP)

Avsløringen av korrupte Fifa-medlemmer kan få alvorlige følger for Englands VM-søknad.

04.11.10 18:39

Forrige måneds avsløringer av korrupsjon i Fifas Executive Committee, som skal avgjøre hvilke land som får arrangere VM i 2018 og 2022, kan få alvorlige konsekvenser for Englands VM-søknad.

Det var journalister fra avisen Sunday Times som kunne vise til videoopptak som beviste at nigerianske Amos Adamu og franske Reynald Temaari ville ta imot penger som skulle sikre USA VM-vertskapet i 2022. Journalistene utga seg for å være amerikanske lobbyister, og de to medlemmene ble raskt suspendert fra Fifas Executive Committee.

Les også: Fifa-delegater beskyldt for korrupsjon

Men nå kan altså avsløringene slå tilbake på England selv.

Føler seg straffet
- En kilde fortalte meg at selv om media ikke har noe å gjøre med Englands VM-bud, er flere Fifa-medlemmer urolige for at det foregår en slags kampanje fra engelsk media mot måten de opererer på. De føler seg straffet, forklarer BBCs sportsredaktør David Bond.

BBC har også flere kilder som bekrefter inntrykket.

- Det har merkbart skadet Englands bud, forklarer et medlem av landets søknadskomité.

Det på tross av at Fifa først garanterte at avsløringene ikke ville føre til noen tilbakeslag for Englands søknad.

Har ikke gitt opp
Fire uker før tildelingen av VM i 2018 og 2022 finner sted, har England langt ifra gitt opp håpet om å få arrangere verdensmesterskapet i fotball i 2018.

Men høytstående kilder i landets søknadskomité mener at mulighetene for ytterligere medielys på Fifa-medlemmene - blant annet vurderer BBC å sende et «etterforskende» program på deres tv-kanal - kan bety en stopper for Englands søknad.

- Søknaden er ikke død ennå, og de neste to-tre ukene vil bli spennende. Men Englands VM-bud er skadet, og det trengs mye hardt arbeid for å reparere de skadene, mener en kilde i søknadskomiteen.

England, Russland, Spania/Portugal og Nederland/Belgia kjemper om å få tildelt VM i 2018. USA søkte også om mesterskapet, men trakk sin søknad i oktober for å konsentrere seg om søknaden for VM fire år senere.

Der konkurrerer amerikanerne med Australia, Japan, Qatar og Sør-Korea.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.