*Nettavisen* Sport.

- Svendsen bommet med taktikken

Foto: Getty Images

Men Tarjei Bø kunne glede seg over pallplass da Martin Fourcade vant.

02.07.14 10:38

Martin Fourcade gikk søndag først i mål på den 15-kilometer lange jaktstarten i Oberhof - 5,2 sekunder foran Alexey Volkov fra Russland.

Emil Hegle Svendsen ledet lenge løpet, men skjøt seg bort på de to siste skytingene. Likevel kunne Norge glede seg over en tredjeplass for Tarjei Bø.

Bø fikk to strafferunder i løpet av fellesstarten, men klarte likevel å sikre seg en pallplass etter å ha skutt fullt på siste skyting.

Ledet lenge
Emil Hegle Svendsen fikk en strålende start på fellesstarten, da han traff på samtlige ti skudd på de to første skytingene.

Etter andre skyting valgte han imidlertid å gå såpass rolig i sporet at flere av hans største konkurrenter tok kraftig innpå.

Ved tredje skyting hadde blant andre Martin Fourcade, som hadde én bom, nesten gått igjen nordmannen, og det var igjen stor spenning i løpet.

- Feilvurdering
Da Svendsen fikk en strafferunde og franskmannen traff på samtlige fem skudd på tredje skyting, skulle det bli vanskelig for Svendsen.

- Det var nok en feilvurdering av Emil. Det var synd han ikke brukte farten sin i sporet etter andre skyting, sa NRKs skiskyting-ekspert, Halvard Hanevold, etter den tredje skytingen.

Svendsen gikk riktignok fort før den siste skytingen, og med fullt hus ville han ha mulighet til å ta igjen Fourcade. Men dessverre ble det to bom for Svendsen. Og da Fourcade igjen skjøt fullt, gikk seieren til franskmannen.

Emil Hegle Svendsen ble til slutt nummer 11 - 35,9 sekunder bak Fourcade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag