*Nettavisen* Sport.

- Svendsen er et enormt talent

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Emil Hegle Svendsen får skryt av tidligere tysk toppløper.

17.01.08 09:56

Den 22 år gamle trønderen tok et stort steg før denne sesongen. Under verdenscupkonkurransene i Ruhpolding sist uke viste unggutten imponerende takter i sporet og på standplass. Før fredagens sprint i Anterselva står stortalentet med én verdenscupseier og to tredjeplasser denne sesongen.

Mye skryt
Den tidligere tyske storløperen og norgesvennen Sven Fischer (36) har fulgt Hegle Svendsens utvikling. Han mener mørkluggen har mange av de samme kvalitetene som tidenes mestvinnende skiskytter, Ole Einar Bjørndalen (34).

- Til å være så ung er han allerede blant de beste i verden i sporet og på standplass. Han er sterk i hodet og målbevisst. Med riktig utvikling kan han nå veldig, veldig langt. Jeg forstår de som kaller ham den «nye Bjørndalen», men samtidig er det viktig å ikke legge for mye press på en så ung løper, sier Fischer til Nettavisen.

Tyskeren med hele 28 VM- og OL-medaljer vet hva han snakker om.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix/REUTERS/Alessia Pierdomenico

- Emil har personligheten til å bli en yndling. Han er allerede rukket å bli populær blant tyske supportere, legger han til.

Tror på Bjørndalen
8. februar starter VM i skiskyting i Östersund. Fischer har tro på at mesterskapsløperen Bjørndalen vil slå til igjen. Og det til tross for at han har vist ustabil form på standplass de siste ukene.

- Ole Einar er alltid å regne med i mesterskap. Men jeg har også troen på at et par av de tyske løperne og Hegle Svendsen vil være med å kjempe om topplasseringer, sier han.

Les flere skiskyttersaker i Nettavisens vintersportsmagasin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag