- Svennis får sparken i dag

Forsiden på The Sun 23.1.2006.

Forsiden på The Sun 23.1.2006. Foto: (FAKSIMILE: THE SUN)

Sven-Göran Eriksson får mandag sparken som engelsk landslagssjef, hevder The Sun.

23.01.06 09:34

Den omstridte svensken skal mandag i et møte med det engelske fotballforbundet (FA). Bakgrunnen for møtet er oppslagene til News of the World de to siste søndagene. Eriksson har tråkket i salaten - og engelskmennene liker det dårlig. Det ser ikke ut til å hjelpe at han ble lurt.

The Times skriver at følelsene for Svennis har kjølnet betraktelig den siste uka. En kilde på hovedkontoret til forbundet beskriver situasjonen som uholdbar.

- Må gå etter VM
Ifølge The Sun - en avis omtrent like omstridt som Eriksson selv - får svensken sparken fra jobben som landslagssjef. Men han får beholde jobben til VM-sluttspillet i Tyskland er ferdigspilt. Det koster forbundet for mye å sparke ham nå.

Eriksson har kontrakt fram til 2008, og vil ifølge The Sun kunne få en kompensasjon på ti millioner pund dersom han får sparken. Ledelsen i FA tror imidlertid at de rådende omstendigheter gjør at den summen kan reduseres til tre millioner pund. Men også det er en høy pris å betale.

- Forusatt at Eriksson ikke skyter Tony Blair kommer han ikke til å få sparken før VM, sier en høyt plassert kilde i FA til Daily Telegraph.

Navnga korrupte managere
Eriksson navnga tre managere i Premier League som korrupte ifølge søndagens oppslag i News of the World. Eriksson hevdet at de tok imot penger for å kjøpe spillere. Avisen oppga ikke hvilke tre navn Eriksson nevnte, men FA har bedt avisen om å få opptakene de sitter på.

- Det er umulig for Sven å jobbe i Premier League etter dette. Han har gått for langt, sier en kilde i Premier League til The Sun.

I tillegg til å snakke om korrupte managere, har Eriksson også uttalt seg nedsettende om Sir Alex Ferguson, som han mener burde gitt seg etter trippeltriumfen i 1999. Dessuten foreslo 57-åringen overfor den utkledte News of the World-journalisten at de sammen kunne kjøpe Aston Villa, og at han ville kunne lokke David Beckham til birminghamklubben.

Eriksson sa også at han for to år siden hørte at Chelsea la inn et bud på 70 millioner pund for Arsenal-spissen Thierry Henry.

Flere korrupsjonsanklager
Men det er korrupsjonsanklagene som skal ha fått det engelske forbundet til å reagere. Sjefene i FA er mektig irriterte over at svensken kunne uttale noe slikt til en fremmed, uten å fortelle det til sin arbeidsgiver.

To andre managere i engelsk fotball har også kommet med påstander om korrupsjon. Både Mike Newell i Luton og Ian Holloway i QPR har gått offentlig ut og fortalt om ukulturen som rår i engelsk fotball. FA har med andre ord nok å jobbe med om dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag