*Nettavisen* Sport.

- Syke billettpriser

Foto: AFP/Scanpix

Jaromir Jagr og flere av verdens beste spillere kommer til Oslo Spektrum 21. desember. Men publikum skremmes vekk av skyhøye billettpriser.

07.12.04 14:25

Jaromir Jagr, Sergei Fedorov, Mats Sundin og en rekke av verdens aller beste hockeyspillere spiller mot et norsk stjernelag i Oslo Spektrum 21. desember. Arrangør 4 Aces har lagt prisene på stjernenivå også: 495 kroner koster de billigste billettene på Ticnet. De dyreste koster 595 kroner.

Dårlig samvittighet
- Jeg har veldig lyst til å se disse stjernespillerne. Men jeg har en liten gutt som også har veldig lyst, og jeg vil få dårlig samvittighet hvis jeg drar uten ham. Å betale en tusenlapp for meg og sønnen min blir for mye, sier Einar Martinsen (37) til TV 2 Nettavisen.

Han var i Spektrum da Wayne Gretzkys stjernelag gjestet Oslo vinteren 1994/95. Den gang ble kampen utsolgt på en times tid. Denne gang ble 3000 billetter lagt ut for salg – i begynnelsen av november – men kampen er ikke i nærheten av å være utsolgt ennå.

- Det er ikke rart. De billettprisene er helt sjuke. I Sverige koster de dyreste 200 kroner, de billigste koster 100. Normalt skulle alle bare sabotert denne kampen. Men jeg er hockey-punsj, smiler Stig Hellerud (36).

Han forstår godt at Martinsen blir hjemme. Begge er trofaste hockey-fans, og følger Vålerenga i tykt og tynt, både på hjemme- og bortekamper.

Forbundet kritisk
Lars Blyverket hos arrangør 4 Aces stiller seg uforstående til kritikken mot prisene.

- Det er ikke gratis å få disse stjernene hit, påpeker han.

Men også Norges Ishockeyforbund er kritisk til måten denne kampen arrangeres på.

- Inntektene fra dette bør gå til norsk hockey og ikke til privatpersoner. Her er det noen som er ute etter å tjene penger. Vi synes ikke dette er noe moro, understreker generalsekretær Terje Jørgensen i Norges Ishockeyforbund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.