RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sykkelløp er kjedelig

Foto: Stephane Mahe (Reuters)
Sist oppdatert:
Derfor byr Peter Sagan på noen uvanlige feiringer når han krysser målstreken først.

Peter Sagan har vært en åpenbaring for sykkelsporten helt siden han startet proffkarrieren i italienske Liquigas i 2010.

22-åringen har vunnet en rekke sykkelløp, og toppet det hele med tre etappeseirer og grønn trøye under årets Tour de France.

Siden har slovaken reist rundt i Europa for å delta i diverse showritt. Lørdag var han til stede i hjemlandets hovedstad, Bratislava.

- For å være ærlig synes jeg sykkel er en kjedelig sport. Dersom jeg ikke kjører selv så ser jeg bare de fem siste kilometerne, og det er det. Å sitte fire eller fem timer foran TV-en klarer jeg ikke, smiler Sagan ifølge feltet.dk.

Gjorde som Forest Gump
Da han var i ferd med å krysse mållinjen under den tre etappen i årets Tour de France lagde triumfatoren litt ekstra show for publikum.

- Jeg pratet med lagkameratene min i går kveld, og jeg lurte på om jeg skulle gjøre noen spesiell feiring om jeg kom først over målstreken. Da sa de: - Ja, du er nødt til å gjøre som Forest Gump. Til ham sier de «Run, Forest. Run!», og til deg sier vi «Vinn, Peter. Vinn!», sa Peter Sagan på pressekonferansen etter rittet.

Les mer her: «Du er nødt til å gjøre som Forrest Gump»

I forkant av showrittet lørdag innrømmet Sagan at han gjør dette slik at publikum kan få mer ut av oppmøtet.

- På laget vårt lager vi disse feiringene for at folk kan nyte avslutningen på løpet fullt ut. Jeg vil at folk skal si: «Kom, la oss se på Sagan. La oss i det minste se hvordan han feirer», forklarer Liquigas-rytteren.

PS! Peter Sagan har de siste ukene syklet kriteriumsritt i Bratislava, Antwerpen, Surhuisterveen, Lommel, Ninove, Stiphout og Aalst. Søndag sykler han showritt i Tyskland, mens han tar turen til Norge og Oslo 14. august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere