- Syklingens fremtid

Foto: (Reuters/Scanpix)

Alejandro Valverde imponerte alle med sin råsterke etappeseier i Courchevel. - Vi kan ha sett syklingens fremtid i dag, tror Lance Armstrong.

12.07.05 19:53

COURCHEVEL (TV 2 Nettavisen): 25-åringen er mannen alle spanske sykkelfans håper skal stå frem som den nye Miguel Indurain. Alejandro Valverde har i de to siste utgavene av Vuelta a España vist at han er en habil etapperytter, og det har vært stor spenning før 25-åringens Tour-debut.

Spurtslo Armstrong
I dag viste Valverde at han er voksen nok til å takle de knallharde alpene. Illes Balears-rytteren hadde ingen problemer med å holde følge med teten opp til Courchevel, 2000 meter over havet. På oppløpet knakk han selveste Lance Armstrong i spurten.

- Det kan ha vært syklingens fremtid vi så i dag. Valverde er ung, men har vist seg som en meget sterk rytter i flere år allerede. Han er en klasserytter, skryter Lance Armstrong.

- Det eneste han kan bli litt bedre på er tempo, mener amerikaneren.

Ung og forutsigbar
Valverde er ung, svært talentfull, uforutsigbar og en sterk allrounder. I tillegg har han et meget rutinert Illes Balears i ryggen.

25-åringens plan er nok å holde avstanden opp til Armstrong i alpene. Deretter vil han kline til når Tour'en beveger seg gjennom Pyreneene på grensen til hjemlandet Spania, og i Massif Central, et kupert område med akkurat slikt terreng han elsker å sykle i.

En sammenlagtseier i årets Tour de France er nok i overkant av hva en kan forvente av den unge spanieren, men på dagens etappe viste han at han er en av de fremste kandidatene til å overta tronen som blir ledig når Armstrong abdiserer om tolv dager.

- Dagen i dag var fantastisk både for meg og mine lagkamerater, sier Valverde.

Han leder suverent i kampen om ungdomstrøyen i Tour de France.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag