RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

- Synd fotballen er blitt sånn

Sist oppdatert:
Petter Belsvik mener fotballspillere er nødt til å hive seg for å få straffespark.

SANDNES ULF - STABÆK 2-1:

SANDNES (Nettavisen): Det ble nok et tap for tabelljumbo Stabæk, denne gang mot nyopprykkede Sandnes Ulf. Dermed står laget med kun et poeng på fem kamper, har bare scoret to mål og sluppet inn tolv.

Selv om bortelaget var nær å score i førsteomgang, gikk begge lag målløst til pause. I andreomgang var hjemmelaget dødelig effektive, og scoret to mål på bare seks minutter tidlig i omgangen.

Selv om Stabæks Fredrik Brustad reduserte til 2-1 snaue halvtimen før slutt, hadde de lyseblå tilsynelatende grei kontroll på de tre poengene mot slutten av kampen.

Belsvik rasende
Kampbildet kunne imidlertid vært ganske annerledes, om Stabæk hadde fått straffet de ropte på like før pause. I det 38. minutt mistet Steffen Haugland ballen lik utenfor egen sekstenmeter, og en årvåken Franck Boli stjal ballen og fosset mot mål.

På ferden blir han revet og slitt i av Haugland, men han kommer seg løs og forserer inn i feltet. Idet ivorianeren skal avslutte alene med Bo Andersen blir han forstyrret av Anel Raskaj som løper inn i beina hans bakfra.

Boli holder seg på beina, men avslutningen blir klønete og det hele ender bare i en corner. Dommer Hafsås var sikker i sin sak; ingen straffe. Det fikk Stabæk-trener Petter Belsvik til å rase på sidelinjen, og fjerdedommeren fikk seg en real skyllebøtte av 44-åringen.

- Boli holder seg på beina, men det er dommeren sin oppgave å lese at spilleren blir hindret. Vi blir fratatt en soleklar scoringsmulighet. Det er dessverre tydeligvis blitt slik at man er nødt å falle for å få straffespark, sier Belsvik til Nettavisen etter kampen.

- Oppgitt
Han mener allikevel at Boli gjorde det riktige valget da han holdt seg på beina og prøvde å avslutte.

- Jeg vil jo aldri oppfordre noen til å hive seg. Når man er på vei igjennom og blir hindret, så skal dommeren blåse. Vi skulle absolutt hatt straffespark der.

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen er ikke like enig i.

- Jeg blir litt oppgitt over hele diskusjonen. Vi ble selv snytt for tidenes klareste straffe mot Brann for noen uker siden, uten at det ble noe oppstyr rundt det. For meg ser det ut som om Boli holder seg på beina fordi han kan avslutte alene med keeper.

Prinsippet for mine spillere er å holde seg på beina hvis de kan, og hvis man blir tatt og ikke klarer å holde seg oppreist, så detter man, sier Andersen.

To røde kort
Intensiteten steg mot slutten av kampen, og på bare et minutt fikk vi se dommeren hente fram to røde kort. Et av dem gikk til Ulf-forsvarer Vegard Aanestad, som gikk inn i en hodeløs takling med knottene mot Ricardo Clarks legg.

Asle Andersen legger ikke skjul på at det nok var en riktig idømt utvisning, men vil ikke gjøre mer enn å gi Aanestad beskjed om at han bør tenke seg litt bedre om og holde hodet kaldt neste gang.

- Jeg kjenner Vegard godt og vet at han er en snill gutt. Jeg vet han er lei seg for den taklingen. Det var høy intensitet og mye vilje her utpå i dag. Samtidig var det kanskje litt av det som gjorde at vi fikk tre poeng. Det var ikke stilkarakter som avgjorde i dag, men den viljen og trøkket og mentaliteten guttene viste, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere