*Nettavisen* Sport.

- Synd og skam at vi ikke kan ha dette i Norge

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Thor Hansen er én av nærmere 800 nordmenn samlet i Riga

27.03.10 18:53

RIGA (Nettavisen): Hansen (62) er oppgitt over at 760 nordmenn må til Latvia for å kåre en norgesmester i poker.

I april vil dette kortspillet bli tatt inn i Det internasjonale forbundet for tankesport (IMSA), og dermed vil kortspillet også bli betraktet som et ferdighetsspill av Den internasjonal olympiske komité (IOC).

Stadig flere land har gjennom rettsbehandlinger også konkludert med at poker er et ferdighetsspill, men i Norge betraktes det fortsatt som et lykkespill. Derfor er norgesmesterskapet 2010 lagt til Riga i Latvia. Interessen for poker er det ingenting å si på; 760 nordmenn deltar i hovedturneringen i Riga, hvor vinneren reiser hjem med en hyggelig sjekk på 1,25 millioner kroner.

Les også: - Kunne vært flere tusen nordmenn

- Det er en synd og skam at dette ikke er lov i Norge, sier Thor Hansen til Nettavisen.

- Stolt over guttene
Hansen har to VM-titler på merittlisten og betraktes som en gudfar i det norske pokermiljøet. 62-åringen er bosatt i El Segundo i California sammen med sin amerikanske kone, og ha de siste par tiårene livnært seg som pokerspiller.

- Det er et enormt arrangement her i Riga. Jeg er stolt over guttene her, de har gjort en fryktelig god jobb. Det er et enormt opplegg, og har gått knirkefritt så langt.

Mannen bak norgesmesterskapene heter Frode Fagerli, og Hansen er mektig imponert over den jobben Fagerli gjør for å få i stand norgesmesterskapet, som nå er like stort som de største internasjonale turneringene i Europa når det gjelder logistikk og antall deltakere.

- Frode har vel gjort dette nesten ene og alene. Dette er det niende året. Det startet som illegale turneringer i Norge, og nå er vi altså 800 nordmenn i Riga. Men sånn er det jo bare, myndighetene vil jo ikke gi seg på dette foreløpig, konstaterer Hansen.

Tror poker blir OL-øvelse
Hansen, som kjenner de aller fleste av betydning i internasjonal poker og pokerforbund, tror at poker snart vil bli en olympisk gren, nå som det blir tatt opp i IMSA.

- Det blir morsomt. Da kan jo ikke Norge arrangere OL lenger. Jeg er nesten 100 prosent sikker på at poker blir en sidegren i neste års prøve-OL i London, sier Hansen til Nettavisen.

Han humrer ved tanken på at nordmenn vil måtte reise til for eksempel Riga for å ha lov til å trene til OL.

- Nå er det jo fastslått i nesten alle rettssaler i hele verden, at poker er et ferdighetsspill. I Norge regnes det fortsatt som lykkespill, så vi er jo helt bak mål når det gjelder dette.

- Alltid noen som bukker under
- Hvilke faremomenter ser du ved å legalisere poker i Norge?

- Det blir noen uheldige tilfeller i poker som i alt annet. Men det må jo være bedre å ha spillerne i en ordentlig klubb i stedet for at de skal gå på gata. Samme hva du gjør, om du er i næringslivet også, finner du eksempler på folk som bukker under, mener Hansen.

Han mener at det ikke hører noen steder hjemme at det er kriminelt å spille poker.

- Det er synd og skam at den norske stat skal fortelle privatpersoner hva de skal gjøre med sine penger. De må få lov til å gjøre hva de vil.

- Tror du poker noen gang blir legalisert i Norge?

- Etter hvert må de gi etter. Det er ingen stagnasjon her, vet du. Det bare øker. Det blir bare større og større. I USA har det stagnert, for der har de hatt det i mange år, men her bare blomstrer det, for det er jo så nytt i Europa.

Poker-NM kan følges direkte via nettstedet donkr.com, som også overfører turneringen direkte på nett-tv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.