*Nettavisen* Sport.

- Synes vi spilte ut Vålerenga

Foto: Stian Lysberg Solum, SCANPIX

Lørenskogs NHL-profil Mike Weber måtte likevel innse at erkerivalen vant for tredje gang på rad.

30.11.12 07:47

LØRENSKOG – VIF 1-3:

LØRENSKOG (Nettavisen):

Vålerenga hadde vunnet begge de to foregående møtene med Lørenskog før torsdagens toppkamp.

Vertene ville nødig gå på et nytt nederlag på egen is, men det var akkurat det som skjedde i Lørenskog ishall. Det kan Vålerenga i første rekke takke en solid Steffen Søberg mellom stengene, og en effektiv Justin Donati for.

Med to mål sørget sistnevnte for effektiviteten i angrep som trengtes i et oppgjør der Lørenskog vant skuddstatistikken med 35-19.

- Laget spilte veldig godt i dag og fikk god fart på pucken før det første målet mitt. Den andre scoringen min skapte «Ty» helt for meg. Der var det bare å sette pucken inn, oppsummerte Justin Donati overfor Nettavisen.

Tomålsscoreren var ikke i tvil om at både tvillingbror Tyler og resten av lagkompisene fortjente mye av æren for en ny viktig seier.

Tidlig føring
VIF sto for kampens første store mulighet etter to minutter, men avsluttet rett på keeper.

Halvminuttet senere sto det likevel 1-0 til gjestene da Anders Hilt Jørgensen utnyttet passivt forsvarsspill og sendte pucken opp i nettaket bak Jürgen Penker.

I midten av åpningsperioden hadde Lørenskog et godt grep på kampen. Lørenskog skapte sjanser uten å få til virkelig farlige avslutninger.

Romerikelagets ferske NHL-tilvekst, Buffalo Sabres-backen Mike Weber, var nær ved å gjøre det helt store med en soloprestasjon, men ble stanset av en storspillende Steffen Søberg.

Amerikaneren fikk en ny opplevelse i sin første kamp mot en av Lørenskogs største rivaler.

- Det var mye energi fra fansen. Slik har vi det ikke i Nord-Amerika. Helt ærlig synes jeg vi spilte dem ut. Vi hadde flere skudd og flere sjanser. På sett og vis ga vi dem tre sjanser til å score, og da scoret de også, sa Weber til Nettavisen.

Sjekk stillingen i Getligaen her (ekstern lenke)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver

Heltent nykommer
- Vi burde absolutt scoret flere. Laget spilte fem mot tre og hadde et annet overtallsspill på slutten. Vi fikk en del skudd på mål, men keeperen deres gjorde en stor jobb i kveld. Han fikk returene ut i hjørnene, sa Lørenskog-backen, før han tilføyde.

- Det er mye positivt å ta med seg fra denne kampen. Det er fortsatt en halv sesong igjen og vi er fortsatt ikke helt hengt av i toppen.

Etter torsdagens tap har tredjeplasserte Lørenskog elleve poeng opp til VIF på toppen. Tabelltoer Stavanger har tre poeng mer enn romerikslaget med en kamp tilgode.

Weber markerte seg på nytt i begynnelsen av andre periode.

Etter en avlsutning rett på Søberg traff backen VIF-keeperen med kølla da han slo etter en retur. Det medførte nye minutter i fryseboksen for backen.

I det påfølgende overtallsspillet var Vålerenga svært nær 2-0, men avslutningen spratt ut igjen fra tverrliggeren.

Donati-dobbel
Da Mads Frøshaug på ny gjorde at Lørenskog måtte spille to minutter i undertall utnyttet serielederen overtallet.

Justin Donati var sist på pucken og dundret et slagskudd i nettet bak Penker.

Massivt Lørenskog-press ga først en puck som ble liggende på streken før VIF fikk klarert. En avventende utvsining for gjestene tillot hjemmelaget å trykke enda mer på for en redusering.

Etter en rekke returer og flipperspill foran Søberg plasserte Mike Weber inn et forjent 1-2-mål. Det utløste høylytte jubelbrøl blant mesteparten av de 1630 tilskuerne.

Wacey Rabbit åpnet den tredje perioden med å misbruke en gigantmulighet for vertene. LIK fikk også en fin sjanse til, før et langt bytte gjorde at rødtrøyene gikk seg fullstendig tomme under press fra Vålerenga.

Justin Donati utnyttet dette til fulle og plasserte inn 3-1 via stålrammene bak Lørenskogs sisteskanse.

Utrolig miss
- Dette var en 50-50-kamp og det kunne gått begge veier. De hadde nok flere sjanser enn oss. Vi har en bra keeper og har spillere som ofrer seg hele tida. Det kommer du langt med i hockey, fastslo VIF-trener Espen Knutsen overfor Nettavisen.

Flere unødvendige VIF-utvisninger i sluttminuttene hjalp heller ikke vertene.

Foruten forspilte Lørenksog-sjanser, var en utrolig miss fra Ryan Garlock på åpent mål det som markerte slutten på kampen. LIK hadde tatt ut Penker, og Fredrik Csisar kunne enkelt ha satt inn 4-1 med et snaut halvminutt igjen.

Csisar valgte imidlertid å gi pucken videre få meter foran det åpne målet. Garlock tok imot, men misset utilgivelig rett foran målstreken.

P. S. Etter kampslutt feiret Vålerenga-fansen med å fyre opp pyroteknikk på tribunen. Brannalarmen i Lørenskog ishall ble utløst. Alarmen runget i noen minutter før den ble stoppet og hallen ble tømt for tilskuere.

Torsdagens kamper:
Lillehammer - Stavanger 2-4
Rosenborg - Frisk Asker 1-6
Storhamar - Stjernen 3-4 e.f/str
Tønsberg - Sparta 1-4
Lørenskog - Vålerenga 1-3

LES FLERE SAKER:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.