RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Systematiske injeksjoner i Marseille

Sist oppdatert:
Den tidligere irske landslagsspilleren Tony Cascarino sier at han fikk regelmessige injeksjoner av prestasjonsfremmende preparater da han spilte for Marseille på 90-tallet.

Cascarino skriver mandag i sin spalte i London Times at det var vanlig praksis for de fleste Marseille-spillerne å få injeksjoner av klubblegen før alle hjemmekampene.

Våget ikke spørre
- Den dag i dag aner jeg fortsatt ikke hvilket stoff det var, legen forklarte bare at jeg ville få et adrenalin-rush, og jeg våget aldri å spørre mer, skriver Cascarino.

- Men uansett hva det var vi tok, så bedret det ytelsen. Jeg klamrer meg til håpet om det var et lovlig preperat, men er 99 prosent sikker på at det ikke var det.

Cascarino forteller at injeksjonene ble gitt med en "stiftemaskin ladd med 20 nåler". Som utlending og nykommer på laget følte iren seg ukomfortabel med å nekte behandlingen.

Få unngikk sprøytene
Cascarino forteller også at styreformann Bernard Tapie, som styrte klubben på en egenrådig måte, gjorde det klart at plassen på laget var avhengig av deltakelse i " behandlingsopplegget".

Han hevder at innsprøytingene, som ble gitt 45-60 minutter før avspark, fikk ham til å føle seg mer på hugget og mer energisk, og at bare et fåtall spillere på laget unngikk dem.

Cascarino, som i løpet av sine to sesonger i Marseille scoret 61 mål, sier han spurte klubbens massør om injeksjonene var lovlige, og fikk vite at det var de. Iren forteller at han ble dopingtestet flere ganger, men at det var klubblegen som utførte dem. Injeksjonene ble ikke tatt i forbildelse med internasjonale kamper, trolig i frykt for UEFAs strengere testprosedyrer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere