*Nettavisen* Sport.

- Ta ett år til, Egil!

Viking-stopper Frode Hansen går i bresjen for å få veteranspissen Egil Østenstad til å ta nok en sesong for Stavanger-klubben.

02.08.05 19:21

Østenstad ligger for øyeblikket øverst på toppscorer-listen i eliteserien sammen med Morten Berre, Bengt Sæternes og Thorstein Helstad, men har sagt at denne sesongen blir hans siste i eliteserien.

Nå går lagkamerat Frode Hansen i bresjen for at Østenstad skal ta minst én sesong til i Viking.

Underskriftskampanje
Han har allerede startet sin egen private underskriftskampanje.

- Jeg har kopiert opp flere titalls kuponger fra lokalavisen som skal sendes inn for å overtale Egil Østenstad til å bli i klubben. Disse skal jeg få alle Viking-spillerne og folkene i støtteapperat og styret til å skrive under på, sier Frode Hansen til TV 2 Nettavisen.

Den solide midtstopperen mener det nesten er galskap av Østenstad å gi seg etter årets sesong.

- Jeg mener bestemt at han er eliteseriens beste spiss, mener han.

Før han slår bestemt fast:

- At han har sagt at han gir seg, er bare et spill for galleriet. Klart at Østenstad fortsetter, nærmest roper Hansen.

- I sitt livs form
Hansen mener Østenstad - som denne sesongen har scoret ni seriemål for Viking - er like god nå som han var da han gikk til Southampton i 1996.

- Det er den beste spilleren vi har. Han er fremdeles like sprek og ung som han var da han 20 år. Denne sesongen har han vært utrolig viktig for oss, og avgjort flere jevne kamper på egenhånd, skryter han.

- Hvor lenge kan han fortsette på toppnivå?

- Hadde han gått skadet hele denne sesongen, så kunne jeg forstått at han ville gi seg. Men i den formen han er i nå, kan Østenstad fortsette i minst to år og vel så det, svarer stopperen.

- Bedre enn Shearer
I Stavanger er Egil Østenstad allerede blitt sammelignet med Alan Shearer.

Newcastle-legenden varslet at forrige sesong skulle bli hans siste, men gjorde helomvending og stiller i angrepet på St. James Park også kommende sesong.

- Jeg ser helt klart likhetene. Østenstad er like stor for Viking som Shearer er for Newcastle. Men skal jeg være ærlig, så mener jeg faktisk at Østenstad er bedre enn Shearer for øyeblikket, spesielt i den formen Egil er i nå, slår Hansen bombastisk fast.

Onsdag kveld møter Viking Lillestrøm i en kamp som kan bli avgjørende i medaljestriden. Frode Hansen er fornøyd om Viking tar ett poeng med seg hjem fra Åråsen.

- Tøft mot LSK
- Det blir en skikkelig tøff kamp. Får vi ett poeng, bør vi være fornøyde. Men vi går selvsagt for seieren, sier han.

Hansen er kjent for sin knallharde spillerstil, men frykter ikke en ny «krig» på Åråsen.

- Etter at Uwe Rösler overtok i Lillestrøm, er laget blitt et mer spillende lag. Det er kanskje derfor de ligger der de ligger for øyeblikket, oppsummerer Viking-stopperen.

- Er Viking gode nok for gull denne sesongen?

- Nei, gull blir å gape for høyt. Men vi blir nok blant de fire beste. Og det bør vi være fornøyd med tatt i betrakning av den begredelige sesongen i fjor, svarer Hansen kontant.

Bosman-spiller
Frode Hansen er Bosman-spiller etter denne sesongen, men har foreløpig ikke selv tenkt på å ta en ny sesong i Viking.

- Det viktigste for Viking blir å overtale Østenstad. Så får heller jeg komme i andre rekke, smiler den tidligere Lyn-spilleren.

PS: På Viking-fansens hjemmeside har 1815 person skrevet under på et opprop for å få Østenstad til å fortsette i klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag