RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ta hensyn til klubbene

Foto: Marc Mueller / Afp / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Bayern Munchen-sjef mener IOK må ta hensyn til klubbenes interesser i berammingen av fotball-VM i 2022.

Sluttspillet i Qatar vil trolig bli flyttet til vinteren på grunn av den ekstreme heten i landet om sommeren. Det kan føre til at fotballmesterskapet kommer tettere opp til vinter-OL enn IOK liker.

– Vi må finne en løsning som klubbene kan leve med. Vi kan ikke gå for en modell som passer IOK, men som skaper problemer for ligaer og klubber, sier Rummenigge til Welt am Sonntag.

I likhet med UEFA-president Michel Platini ser Rummenigge åpenbart for seg et VM-sluttspill i januar 2022, måneden før vinterlekene Oslo er med i kampen om.

FIFA-president Sepp Blatter jobber på sin side for et VM-sluttspill i november og desember 2022. Flere klubbledere har motsatt seg den tanken.

FIFA-styret, som omfatter både Blatter og Platini, skal ta opp problemet med beramming av Qatar-VM på sitt neste møte i Zürich 3. og 4. oktober.

Foreningen for europeiske fotballklubber (ECA), som ledes av Rummenigge, har advart FIFA mot et hastevedtak og oppfordret til først å gjøre en grundig utredning av et vinter-VMs følger for europeiske ligaers terminliste. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere