*Nettavisen* Sport.

- Ta straffen, Contador

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Det mener Michael Rasmussen som snakker på grunnlag av egen erfaring.

30.01.11 08:35

Det spanske sykkelforbundet har foreslått en dom på ett år etter Alberto Contadors (Saxo Bank-Sungard) positive dopingprøve.

Clenbuterol-saken har pågått lenge, og nå mener danske Michael Rasmussen at spanjolen bør godta utestengelsen på ett år.

- Hvis Contador føler seg uskyldig er det selvfølgelig et stort nederlag med ett års karantene.

- Men med de erfaringene jeg har - ville jeg i Contadors sko - uten tvil godtatt straffen uansett hvor bittert det er. Jeg ville ikke anket, sier Michael Rasmussen ifølge Ekstra Bladet.

Les også. Rasmussen: - Contador får to år

- Kan gå den andre veien
36-åringen mener at dopingsaken kan trekke langt ut.

- Hvis han anker vil saken ta lang tid, og så kan det allikevel gå ett år før han er tilbake i konkurranse. Og det er ingen som gir han tilbake tiden som har gått, mener Rasmussen og legger til; - Det er ingen tvil om at det vil være deilig for Alberto hvis han blir frikjent, men han bør tenke på at saken også kan gå den andre veien, hvis han ikke klarer å overbevise CAS (Den internasjonale voldgiftsretten for sport).

Michael Rasmussen forteller også at han har sett fredagens pressekonferanse.

Tror han kjører touren igjen
- Jeg kan forstå Contadors følelsesmessige reaksjon, for hvis han vet at han har rett slik jeg hadde det, vil det være naturlig å kjempe imot. Man vil gjerne ha rettferdighet i en slik situasjon, forklarer Rasmussen og legger til; - Jeg kan forstå at han vil anke, men noen ganger overgår følelsene fornuften.

Foreløpig er karantenen på ett år bare en anbefaling fra det spanske sykkelforbundet. Ti dager etter at Contadors advokater har kommentert anbefalingen faller dommen. Når den er klar kan UCI, WADA og Contador anke til CAS hvis de uenige i dommen. Med andre ord kan dette ta lang tid.

- Jeg tror at han kjører Tour de France igjen, mener Rasmussen som aldri fikk den muligheten etter at han ble kastet ut av touren i 2007 og avslutter; - Det er helt avgjørende i hans sak at han har full støtte fra laget og fra et av verdens mektigste forbund (det spanske sykkelforbundet), noe jeg ikke hadde.

Diskuter Contador-saken i vårt nye forum!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag