RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Takk for sist, Odd!

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)
Start la trenerbråket bak seg, og fikk en søt revansje over Odd i sesongstarten.

ODD GRENLAND - START 0-2:

I fjorårets nest siste serierunde tok Odd Grenland imot Start på Skagerak Arena, i det som ble en forrykende match i Telemark.

Den gangen snudde Odd Grenland 0-1 til 2-1 i sluttminuttene, etter at Bentley og Anders Rambekk scoret hvert sitt mål for hjemmelaget like etter at Ole Martin Årst trodde han hadde sikret Start seieren med sin scoring.

I år møttes de to lagene i Skien allerede i første serierunde - denne gangen uten at vertene kunne stille med hverken Bentley (til Brann) eller Rambekk (lagt opp).

Det ville Start - som så ut til å ha lagt bråket rundt Knut Tørum helt bak seg - utnytte.

Hoff-scoring før pause
Odd startet riktignok best, og Matthias Andersson satte et frispark i stolpen et kvarter ut i første omgang.

Men underveis kom Start bedre og bedre med i spillet, og tre minutter før pause skulle en tidligere Odd-spiller sørge for sørlandsk jubel i Skien.

Espen Hoff, som har fått en ny vår etter et til tider problematisk opphold i Stabæk, ble spilt fri av Olufemi Oladapo, og fra fem meter gjorde angrepsspilleren kort prosess. Hoff banket ballen over André Hansen i Odd-buret, og sørget for at en halvfull Skagerak Arena stilnet helt.

Stoppet av stolpen
Det var det eneste som skilte lagene etter én omgang, og anført av Torgeir Børven jaktet Odd en utligning da lagene kom ut av garderoben til andre omgang.

Men den unge måljegeren, som scoret fire mål i én kamp mot Sandefjord i fjor, klarte ikke å utnytte mulighetene denne gangen.

Tidlig i andre omgang hadde 19-åringen to store muligheter til å utligne. Først da han fyrte løs fra 16 meter, men igjen var det stolpen som sto i veien for Odd. Noen minutter senere ble Børven spilt alene gjennom mot Start-keeper Kenneth Høie, men sisteskansen gikk seirende ut av duellen med en fin redning.

Og mens Odd sløste bort sine sjanser, tok Start vare på sine.

Brenne skadet
Kvarteret ut i omgangen slo Ole Martin Årst inn fra venstre, og denne gangen fikk Oladapo selv stå for avslutningen. Fra kloss hold gjorde han ingen feil, og keeper Hansen hadde ingen mulighet til å avverge tomålsledelsen.

Da så Odd ut til å gi opp, og Årst fikk to store muligheter til å øke ledelsen ytterligere. Gode redninger fra André Hansen sørget imidlertid for at det ikke skjedde, uten at Start trenger å deppe stort av den grunn.

For vertene, derimot, ble dagen ytterligere forverret da Simen Brenne forsøkte seg på et brassespark ti minutter før full tid.

Høie reddet forsøket mesterlig, mens Brenne ble liggende nede etter å ha falt i bakken på ryggen. Midtbanespilleren kom seg opp på beina etter hvert, men klarte ikke å fullføre kampen som Odd dermed måtte avslutte med ti mann - ettersom alle byttene allerede var brukt opp.

Flere mål ble det uansett ikke, og Start har fått den åpningen på sesongen som de bare kunne drømme om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere