RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Taklingen kunne ødelagt livet mitt

Foto: Alex Livesey / Getty Images
Sist oppdatert:
Massadio Haidara er sjokkert over at Callum McManamans takling ikke får konsekvenser.

Søndag gikk Wigan-spilleren Callum McManaman inn i en stygg takling mot Newcastles Massadio Haidara. McManaman kjørte knottene inn i kneet på franskmannen.

- Kunne avsluttet karrieren
I ettertid har det kommet frem at taklingen ikke får noen konsekvenser for McManaman. Grunnen til det er at en av de fire dommerne så situasjonen. Dette er «tungt å svelge» for Haidara, ifølge Independent.

- Jeg forstår det ikke. Taklingen hans kunne ha avsluttet karrieren min og ødelagt livet mitt. Likevel vil han spille fotball før meg, sier Haidara.

Han mener avgjørelsen er feil.

- Vi må beskytte spillerne. Jeg ønsker ikke å endre den fysiske mentaliteten i fotballen, med det raske tempoet og lidenskapen, men vi kan ikke tolerere taklinger som denne, sier 20-åringen.

Taklingen har preget Haidara. Han er skremt, men vil gjøre det han kan for at ting går tilbake til det normale.

- Jeg føler jeg kommer til å være forsiktig og ikke være tilbake på banen for fort. Jeg vil være bekymret, men det er normalt. Jeg kan ikke la dette hindre meg fra å spille som jeg pleier. Jeg vil komme tilbake på beina. Jeg må det, sier Haidara.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Get Adobe Flash player

- Jeg var sjokkert
For øyeblikket har ikke Haidara noen vonde følelser overfor McManaman.

- Jeg var veldig sint da det skjedde. Jeg trodde han hadde ødelagt karrieren min. Jeg trodde virkelig at beinet var brukket. Det var så mye smerter. Jeg var sjokkert, men nå håper jeg bare at dette lærer han en lekse og at han ikke vil gjøre det samme neste gang.

Haidara tenkte på familien sin i etterkant av taklingen.

- Når man er inne i ambulansen tenker man på familien sin. Broren min så kampen fra tribunen, så jeg så for meg hvordan han opplevde det. Jeg har aldri sett en slik takling i fotball før. Jeg grøsser av å tenke på det, sier franskmannen.

Haidaras lagkamerat Shola Ameobi var misfornøyd med avgjørelsen, og sier ifølge Sky Sports at han mener FA burde se på saken på nytt.

- Vi må ta opp disse problemene. Vi må gjøre det vi kan for at spillet blir bedre for alle parter, både fansen og spillere, sier Ameobi.

Tidligere denne uken uttalte Newcastle-manager Alan Pardrew seg om taklingen.

- Det var en grusom takling. TV-bildene taler for seg selv, sa Pardrew.

Wigan-manager Roberto Martinez synes ikke den var like ille.

- Han treffer ballen, men går hardt inn og det ser stygt ut. Dommeren sto perfekt plassert og han ser hva som skjer. Når du tar ballen, er det vanskelig å straffe spilleren, sa Martinez.

Haidara vil trolig kunne være klar for spill igjen om to til tre uker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere