- Tap vil være pinlig for United

Foto: (AP/Scanpix)

Men det er United-fansen uenig i.

27.01.10 13:46

Gary Neville viste finger´n til Carlos Tévez.

Wayne Rooney forsøkte å psyke ut argentineren.

Tevez svarte med å omtale Neville som en idiot.

18 såkalte supportere ble også arrestert for bråk da Manchester City møtte Manchester United i den første av to kamper i semifinalen av ligacupen forrige uke. Onsdag formiddag ble så ytterligere fire tatt av politiet.

Nå er det duket for ny hatkamp mellom de to naboene. Denne gangen på Old Trafford. Manchester United mot Manchester City. Det står om en plass i ligacupfinalen, og City har 2-1 å gå på fra hjemmekampen.

350 politimenn er på jobb, og tilskuerne vil bli kroppsvisitert to ganger før de kommer inn på stadion.

Første tittel på 34 år?
Ligacupen har lenge hatt et B-stempel hos topplagene i England, men akkurat onsdagens kamp vil ingen tape. Manchester City har lenge gjort det klart at de prioriterer cupen i årets sesong. Og United-manager Alex Ferguson, som nok ville stilt med delvis reservelag mot de fleste andre lag kommer nok også til å stille med et toppet mannskap.

- Det vil være veldig pinlig for United om City går til finalen, sier Ole Fuglestad, pressekontakt for Citys norske supporterklubb.

- Da vil de fort være snytt for et trofé, og det av dem de anser som en lillebror, legger han til.

Lars Morten Olsen, redaktør for magasinet til Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, er imidlertid ikke enig.

- Pinlig? Nei! Manchester City er en klubb som før ligastart handlet for hundre millioner pund. Netto. Til sammenligning kjøpte United for 24 millioner, men solgte samtidig for 85 millioner pund. Å tape for et lag med den kjøpskraften vil ikke være pinlig. Man kan si at det var pinlig å tape for Leeds. Man kan si at det vil være ergerlig, surt og bittert å tape for City, men pinlig? Nei!

- Kan bli prikken over i-en
Både Fuglestad og Olsen innrømmer at de er spent før onsdagens kamp. Meget spente. Men de avviser hypotesen om at det er viktigere å slå rivalen onsdag enn å vinne selve cupen.

- Det er så lenge siden vi har vunnet et trofé at vi nesten blir mer og mer opphisset over tanken om at vi nå kan få det til. Dette er den klart største kampen i sesongen vår så langt, og det vil bety mye å nå finalen. Det handler imidlertid om å vinne hele cupen. Det er det viktigste. At vi samtidig kan sende United ut, er mer prikken over i-en, sier City-fan Fuglestad.

Han mener det er en en liten fordel til City før avspark. Ikke bare fordi City har med seg 2-1 i bagasjen, men også fordi han tviler på om Ferguson stiller med toppet mannskap i tre kamper på rad. Skotten brukte bortimot toppet lag mot Hull i serien i helga. Så er det altså kamp mot City, før United skal ut i en nøkkelkamp i serien borte mot Arsenal førstkommende søndag.

City på sin side hvilte alle stjernene i søndagens 4-2-seier borte mot Scunthorpe i FA-cupen.

- United prioriterer nok serien før ligacupen. De kjemper om seriegull, sier Fuglestad.

- Fornøyd nesten uansett
- For oss handler det imidlertid ikke om seriegull. Vi har et mål om å bli blant de fire beste, så vi kan spille i Mesterligaen neste år. Ellers handler det om å vinne noe. Og foruten ligacupen har vi jo også en sjanse i FA-cupen. Det er jo bare Chelsea og Tottenham av våre verste konkurrenter som fortsatt er med der, sier han videre.

Han drømmer om i alle fall å nå én finale på Wembley – og også sikre seg en plass blant de fire beste i serien.

36-åringen, som har vært medlem av Citys supporterklubb i over 20 år, er imidlertid ganske så nøktern.

- Med mindre vi kollapser helt, så vil jeg egentlig være fornøyd etter årets sesong. Jeg vil ha fremgang fra år til år, og vi har blitt mer stabile i år. Vi er veldig vanskelige å slå. Noen mener kanskje at vi burde kunne vinne serien med våre ressurser, men det er ikke jeg enig i. Vi må ha litt tid på oss for å klare det.

- Det er foreløpig urealistisk å håpe på mer enn 4. plass. For å klare det må vi bli enda mer stabile. Nå er vi uslåelige på vårt beste, men har også noen kamper hvor vi er et stykke fra vårt beste.

- Mangler troverdighet
Lars Morten Olsen fra Uniteds supporterklubb er enig i at det kan være en liten fordel for City at United faktisk møter Arsenal til helga. Han tror imidlertid at City bare kan drømme om at det betyr særlig mange av de nest beste i onsdagens kamp.

- Ferguson vet hvor viktig denne kampen er. Etter Arsenal-kampen er det også seks dagers hvile. Jeg tror det blir så godt som toppet lag både mot City og Arsenal, sier Olsen til Nettavisen.

Ifølge Olsen vil man kanskje først etter sesongen egentlig skjønne hvor mye kampen mot City betyr.

- Serien er viktigst, men hvis United ender sesongen uten titler, så vil et tap mot City i denne semifinalen være veldig, veldig bittert, sier han.

Han mener uansett at City har en lang vei å gå før de er på Uniteds nivå.

- Jeg skrev en leder om dette i United-magasinet tidligere i sesongen. Da refererte jeg litt til hva Henry Winter skrev i Daily Telegraph. Han skrev at City-eierne er så rike at de egentlig kan kjøpe Real Madrid for gøy. De kan kjøpe hvem de vil i hele verden. Men det er én ting de ikke kan kjøpe, og det er troverdighet, forklarer Olsen.

- Der har de fortsatt også en jobb å gjøre, legger han til.

Og forklarer:

- De har et klart stempel som kjøpelag. Så får vi se om de klarer å produsere en rekke gode spillere på egen hånd som holder nivået. Slik som United har gjort. Det gjenstår fortsatt å se om de makter å satse på egne spillere eller etter hvert kun en fet lommebok, sier han.

- Men denne kampen er vel den viktigste for United så langt i sesongen?

- Nei. Jeg vil mene at seriekampene mot Chelsea, Liverpool og Arsenal var og er viktigere, sier Olsen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag