RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Tappert av Boasson

Sist oppdatert:
Edvald Boasson Hagen får støtte etter sitt elleville solostunt.

Jos van Emdens (Rabobank) lille føring var nok. Edvald Boasson Hagen reagerte som gjedda i sivet og lå plutselig først i feltet ved foten av Grebbeberg.

En plass som fort blir dødens om man ikke gir flatt jern. 23-åringen valgte å angripe, men stivnet fullstendig i løpet av de siste 100 meterne.

- Hvis jeg ikke hadde angrepet ville jeg havnet på utsiden av feltet, og dermed fått en dårlig posisjon. Det er bedre å prøve enn å spurte inn til en hederlig plassering, forklarte Boasson Hagen til procycling.no etter Eneco-etappen.

Støtte fra Team Sky
Hva som ble sagt bak lukkede dører i Sky-bussen, skal vi ikke spekulere i. I offentligheten roses i hvert fall gudbrandsdølen for hans modige forsøk.

- Vi var i feil ende av feltet, da det delte seg mot slutten. Vi brukte alle mann for å få Edvald tilbake i ledergruppa. Eddy slo til med 500 meter igjen til målstreken, skrev Greg Henderson på twitter etter etappen.

Les også: Her stivner Edvald

- Eddy spilte «alt eller intet». Det var et godt forsøk, lød dommen fra sportsdirektør Steven de Jongh.

Overfor Team Skys hjemmeside forklarte han ytterligere:

- Det var synd at Edvald ikke holdt hele veien inn. Han trodde han kom til å bli overmannet om han ventet, så han forsøkte seg i stedet. Målet var å vinne etappen og å ta bonussekunder på resten av feltet. Det var et skikkelig tappert forsøk, og han tapte ingenting i sammendraget.

En erfaring rikere
Atle Kvålsvoll, Thor Hushovds personlige trener og Olympiatoppens fagansvarlige på sykkel og kombinert, synes det var riktig av 23-åringen å angripe etappeseieren.

- Jeg synes det var offensivt, innleder Kvålsvoll overfor procycling.no.

- For å lære er man nødt til å forsøke ulike taktiske varianter. Han fikk en åpning og valgte å kline til. Det kunne holdt helt inn, men nå får han bare ta med seg denne erfaringen videre, lyder oppfordringen fra Kvålsvoll.

Dag Otto Lauritzen gir også gårsdagens rose til Boasson Hagen.

- Etter min mening er Edvald tøff som gir 100 prosent. Dessverre stivnet han denne gangen, og i ettertid er det lett å si at han kunne ha ventet litt til. Han viser likevel at han er offensiv, og det liker jeg, sier Lauritzen til procycling.no.

- Wow, jeg kommer til å vinne!
Med fasit i hånd, vet vi selvsagt at Robbie McEwen og en haug andre sprintere ble for tøffe for nordmannen denne gangen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Superrutinerte McEwen brukte sågar Sky-rytteren som referansepunkt underveis.

- Avslutningen på etappen var vanskelig. Veiene var smale og vi skulle over en 600 meter lang bakke. Jeg takker lagkameratene min som avleverte meg i god posisjon foran. Jeg startet sprinten med 250 meter til mål. Det ble litt langt, men jeg brukte Boasson Hagen, som startet spriten, som referansepunkt.

38-åringen fikk selvsagt med seg Boasson Hagens angrep ved foten av Grebbeberg, men valgte å forholde seg rolig.

- Jeg var ikke langt bak, men jeg fortsatte likevel å kjøre i mitt eget tempo. Etterhvert stoppet en etter en av de som lå foran meg, helt opp. 250 meter før mållinjen lå jeg alene foran. Da tenkte jeg: Wow, jeg kommer til å vinne et løp!

Australieren, som ikke er kjent som noen stor motbakkesprinter, avsluttet dagen med et lite stikk til sitt nasjonale forbund foran VM på hjemmebane:

- Nok til å bli tatt ut til VM nå? twitret McEwen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere