RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)

- Tar ikke med gamle uten medaljesjanser

Sist oppdatert:
Ingen langrennsveteraner får VM-deltakelse i Holmekollen som bonus for lang og tro tjeneste.

Høstmøtet i Norges Skiforbund vedtok lørdag kriteriene for VM-uttaket i langrenn. Det inneholder som vanlig ingen konkrete resultatkrav – hvilket betyr at de skjønnsmessige vurderingene til sportssjef Åge Skinstad og hans trenerteam blir avgjørende.

- Kriteriene er stort sett de samme som de har vært ved tidligere uttak. Først tar vi ut dem vi mener er medaljekandidater individuelt, så medaljekandidater i stafett og deretter løpere som aspirerer til poengplasser, sier Skinstad til Nettavisen.

Må satse videre
Til slutt er det imidlertid tatt inn et ekstra punkt som skiller seg fra tidligere års uttakskriterier. Dersom kvoten på 18 (trolig ti menn og åtte kvinner) ikke er fylt opp ut fra de tre første kriteriene, vil «løpere med utviklingsmuligheter som trenger mesterskapserfaring til fremtidige mesterskap» bli prioritert.

- Vi tar ikke ut gamle løpere uten medaljesjanser, utdyper Skinstad.

- Hvor går grensen for gammel?

- Vi har ikke definert noen øvre grense, men det må være løpere som satser videre og har mulighet til å utvikle seg videre fram mot VM i Val di Fiemme i 2013 og OL i Sotsji i 2014.

Ekstra press på veteranene
- Hvorfor har dere tatt inn denne formuleringen?

- Det er som et ledd i den nye ungdomslinja. De siste årene har vi hatt veldig fokus på OL i Vacouver og VM i Holmenkollen. Nå er det viktig at vi også begynner å tenke på de neste mesterskapene, sier Skinstad til Nettavisen.

Han understreker at bestemmelsen er generell. Det er imidlertid ingen tvil om at løpere som Odd-Bjørn Hjelmeset, Anders Aukland, Jens Arne Svartedal og kanskje Frode Andresen nå har fått et ekstra press på seg.

FRODE ANDRESEN: - Jeg tenker medalje

Bør på pallen
Skal de til VM, bør de helst ha en pallplassering å vise til i verdenscupen – noe Skinstad for øvrig mener gjelder alle.

- Jeg vil tro alle som skal med i en tropp til VM på hjemmebane må ha minst én pallplassering å vise til i verdenscupen. Men det er ingen absolutte resultatkrav. Det er rom for skjønn, sier sportssjefen.

Av en pressemelding som ble sendt ut lørdag, framgår det at laget skal tas ut senest 18 dager før VM, sannsynligvis rett etter NM i Steinkjer.

- Uttaket skjer etter en helhetsvurdering basert fra tidligere «ferske» mesterskapsresultater, resultater fra verdenscupen inneværende- og forrige sesong. Samtidig kommer også NM på Steinkjer til å bli benytta ved tvilstilfeller, sier Skinstad i pressemeldingen.

PS. Der opplyses det for øvrig at landslagsløperne prioriteres til de to første verdenscuphelgene, i Gällivare og Falun. - I verdenscupen øvrig kommer vi til å stille med det vi mener er det beste laget, sier Åge Skinstad.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere