*Nettavisen* Sport.

- Tar minst to OL til

Foto: (FOTO: EPA/SCANPIX)

Magnus Moan har fire mesterskapsmedaljer på fem forsøk. Nå lover han å dominere kombinertsporten i minst åtte år til.

22.02.06 07:06

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - Jeg og Petter Tande kommer til å herje i denne sporten i årene fremover. Vi tar to OL til. Minst, sier Magnus Moan.

Tirsdag gikk 22-åringen inn til sin andre OL-medalje på to forsøk. Til tross for fem dager i senga, reiser han hjem til Trondheim med sølv og bronse i kofferten. Byåsen-kollega Petter Tande (20) måtte nøye seg med fjerde- og sjetteplass. Det lover uansett usannsynlig godt for fremtiden i norsk kombinertsport.

- Petter og Magnus kommer bare til å bli bedre. Langrennsmessig er de kanskje ikke på topp før om seks-sju år, sier sportssjef Frode Moen.

Allerede i fjor ledet Moan og Tande an på det norske laget som ble verdensmestere i Oberstdorf. Da var de 21 og 19 år gamle.

Tar alt i 2010
I OL i Vancouver om fire år blir målet å gjøre rent bord.

- Det blir første-, første og førsteplass der, fastslår Petter Tande – som er fornøyd med fjerde- og sjetteplass i sin olympiske debut.

- Målet var å kjempe i toppen og å være blant de fem beste. Det klarte jeg, poengterer Tande, som tapte bronsen til Magnus Moan etter fotofinish på normaldistansen.

Tande har imidlertid ingen planer om å vente helt til Vancouver med å starte gullhøsten.

- Neste år er det VM i Sapporo. De har verdens beste hoppbakke, nest etter Planica, så det gleder jeg meg voldsomt til, smiler han.

Moen vurderer å slutte
Kanskje må Moan og Tande fortsette medaljesankingen uten suksesstreneren Frode Moen. Han har vært inne som trener for duoen siden de var tidlig i tenårene. På rekordtid har han klart å tette hullet Bjarte Engen Vik etterlot seg i norsk kombinertsport ved å gjøre de to unge elevene til løpere av topp internasjonalt format.

Etter to sesonger som sportssjef vurderer han imidlertid å trekke seg fra jobben.

- Kontrakten min går ut i år. Ennå har jeg ikke bestemt meg for om det blir aktuelt å fortsette, sier Moen til TV 2 Nettavisen.

Han har foreløpig ikke mottatt noe nytt tilbud fra skiforbundet, fordi partene er blitt enige om å utsette praten til etter OL.

- Frode fortsetter
Hva som blir avgjørende for om han fortsetter, vil ikke Frode Moen si noe om – heller ikke om det avhenger av familiære eller sportslige faktorer.

Med Moen som sjef har norske kombinertløpere vunnet en gull-, to sølv- og to bronsemedaljer på fem distanser i internasjonale mesterskap.

Ikke rart Magnus Moan insisterer på at Moen må bli med videre.

- Frode Moen fortsetter, konstaterer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag