RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

- Tenk om jeg brekker beinet

Sist oppdatert:
Snart kontraktsløse Morten Berre er bekymret for framtiden i Vålerenga.

VÅLERENGA-STABÆK 3-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han scoret det første og la opp til to, og var tungen på vektskålen da Vålerenga høstet tre poeng mot et hardtkjempende Stabæk-lag. Morten Berre smilte fornøyd da han møtte pressen etter kampen, men én ting plager likevel søndagens mest populære Vålerenga-spiller:

Om fire måneder står han uten kontrakt. Etter åtte sesonger i Vålerenga, og i en alder av 35 år, innrømmer VIF-legenden at han liker situasjonen dårlig.

- Tenk om jeg plutselig brekker beinet. Da står jeg der i januar uten noen ting.

Vil ha fortgang i forhandlingene
Morten Berre vil ikke gå så langt som at det plager ham, men innrømmer at det faktum at han snart er uten kontrakt surrer bak i hodet hele tiden. Han velger likevel å forbli optimistisk.

- Jeg har en god dialog med Martin, og tror det skal ordne seg.

- Samtidig vil jeg gjerne ha dette unna så fort som mulig.

Det meste tyder likevel på at det skal ordne seg for Vålerenga-legenden, som nylig rundet sin 250. kamp for hovedstadslaget. Når Nettavisen konfronterer klubben med Berres bekymringer er svarene krystallklare.

- Berre skal være med videre, sier Martin Andresen.

- Han er en kjempegutt med en enorm vinnervilje, og en kontinuitetsbærer i klubben.

Garanterer ny kontrakt
Truls Haakonsen er like raus i sin omtale av den anvendelige 35-åringen, og kommer med ordene som garantert får hurtigtoget (Luton Shelton var den eneste Vålerenga-spilleren som løp fortere enn Berre på vinterens sprinttest) til å sove godt de neste dagene.

- Det har tatt litt tid det her, kanskje har det vært fordi Morten allerede er i klubben og vi har hatt andre saker å jobbe med.

- Men jeg er temmelig sikker på at vi skal komme i land med dette. Og skulle Morten Berre brekke foten, kan du hilse ham å si at jeg står ved mitt ord og skal gi ham den kontrakten likevel!

- Vinnertype
Med den formen Berre viser for tiden, er det liten tvil om at Vålerenga gjør klokt i å ta med den tidligere Skeid-spilleren videre. Han har startet alle Vålerengas 23 seriekamper i 2010, og noterte seg søndag for sin femte nettkjenning for sesongen. At han i tillegg hadde målgivende på de to andre Vålerenga-scoringene, først da han på utsøkt vist spilte fri Bojan Zajic på 2-1 så på et noe mer heldig vis fikk pirket ballen til Mos på 3-1-scoringen etter en snau time, gjør at Gamlefar i Lia bare stiger ytterligere på popularitetsrankingen på Valle.

- Han er en vinnertype, med en utrolig moral.

- I tillegg er han aldri skadet, og det er ikke bare fordi han er romkompisen min at jeg mener Vålerenga trenger Morten med videre, sier Freddy dos Santos til Nettavisen.

- Enkle feil
Stabæk, på sin side, trenger litt mer tur - og et par forsvarsspillere før neste sesong starter.

- Jeg hørte vi vant sjansestatistikken 8-7 i dag, men vi gjør noen enkle feil som vi må se nærmere på i morgen.

- Likevel synes jeg gutta viser bra moral, så viljen er det intet å utsette på, sier Jan Jönsson til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere