*Nettavisen* Sport.

- Tenker ikke på medalje

Lyn har kontakt med tetlagene, men trener Henning Berg har fremdeles ikke tenkt tanken på medalje i årets eliteserie.

12.08.05 09:10

Lyn vil med seier over Viking i søndagens kamp for alvor henge seg med i medaljestriden. Oslo-klubben har 28 poeng - tre mindre enn erkerival Vålerenga på sølvplass.

- Vi har ikke en målsetning om medalje i årets sesong. Jeg bryr meg ikke om hvor vi ligger på tabellen i midten av august. Det er først når sesongen er avsluttet tabellplasseringen teller, slår Henning Berg fast overfor TV 2 Nettavisen.

- Så langt har vi ikke vært i nærheten av å tenke på medalje, mener Lyns trener.

Godt fornøyd
Den tidligere Manchester United-proffen er inne i sin første sesong som Lyn-trener, og er svært fornøyd med det laget har prestert under hans ledelse.

- Vi har gjort det veldig bra i det siste. Gutta har gjort en kjempejobb. Målsetningen min som trener er i første rekke å utvikle laget og gjøre spillerne bedre, sier Berg.

Søndag møter Lyn gullkandidat Viking. Henning Berg tror det blir en tett og intens kamp.

- Det blir en svært tøff kamp. Viking er et veldig solid lag. Men vi har hjemmebane og en tilnærmet skadefri tropp. Vi går utpå banen for å vinne, sier en optimistisk Berg.

Uavgjort-spesialist
Lyn er denne sesongen blitt eliteseriens fremste «uavgjort»-spesialist. Hele syv av 17 kamper har endt med poengdeling når Lyn har vært i aksjon.

- Jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor vi har spilt så mange uavgjorte kamper. Men det ligger helt sikkert forskjellige årsaker bak. Vi har spilt mange jevne kamper, men slitt med å avgjøre i sluttminuttene. Hadde vi vært litt heldigere med å sette sjansene, kunne vi sikkert ha vunnet flere av de uavgjorte oppgjørene, mener Berg.

Lyn-treneren innrømmer at det lukter poengdeling også i søndagens oppgjør mot Viking.

- Det er garantert mange som mener at det kommer til å bli uavgjort mot Viking. Og jeg forstår at folk tipper det, men vi løper utpå gressteppet for å vinne, slår Henning Berg fast.

PS: Fredag kan det komme en avgjørelse i den omstridte overgangssaken rundt John Obi Mikel, og Berg legger ikke skjul på at han ville hatt med den talentfulle nigerianeren i høstens innspurt i eliteserien.

- Men nå er han ikke her, og da må jeg bare forholde meg til de spillerne jeg har til rådighet, sukker Berg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag