RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tenkte på armkroken til Egil

Sist oppdatert:
Kristin Størmer Steira var i fleipehumør etter sitt livs løp i klassisk.

SAPPORO (Nettavisen): 25-åringen fra Tana reiser hjem til Norge uten VM-gull, men med en sølv- og to bronsemedaljer. Det kan kalles en real oppreisning – et knapt år etter tre fjerdeplasser i OL og bare et bare et halvt år etter at hun rett og slett møtte veggen.

Lørdag møtte hun Virpi Kuitunen – og holdt til og med på å klare å slå den finske jernkvinnen.

- Nesten målløs
Men det ble altså Steira-sølv på 30 km klassisk fellesstart.

- Jeg er nesten målløs. Dette var langt over det jeg hadde forventet, sier Steira, som ikke klarer å være skuffet over at det viste seg umulig å riste Kuitunen av seg.

- Jeg prøvde og prøvde. Men da jeg ikke klarte å få luke over den siste bakketoppen, skjønte jeg at jeg ikke hadde en sjanse. Kuitunen hadde litt bedre glid enn meg. Og hun er mye bedre til å stake.

- Hva tenkte du da skjønte at gullet glapp?

- Jeg tenkte på armkroken til Egil, fleiper Steira – mens hun sitter nettopp i armkroken til trener Egil Kristiansen og smiler fra øre til øre etter det siste VM-rennet.

Seks renn – seks medaljer
Kristiansen smiler også. Og med god grunn. For selv om verken Marit Bjørgen eller Vibeke Skofterud traff med formen, ble det et godt mesterskap for hans jenter. Seks medaljer på seks renn er det rett og slett ikke mulig å være skuffet over, selv om den største stjernen ikke innfridde.

Kristin Størmer Steira reiser altså hjem med tre medaljer. Det ble bronse i duathlon, bronse i stafett og altså sølv på den klassiske tremila. Fra før hadde hun individuell bronse og stafettgull fra Oberstdorf for to år siden.

Nå gjenstår bare én ting: Et individuelt gull.

Kuitunen takket
- Akkurat nå er jeg sliten og fornøyd, og tenker ikke så mye på det. Men når det begynner å nærme seg VM i Liberec om to år, kan det nok hende jeg begynner å tenke på gull, sier Steira.

Etter tremila fikk hun en stor takk av Virpi Kuitunen.

- Steira gjorde hele jobben. Jeg hadde mer enn nok med å henge, og lå bak hele veien. Jeg visste at jeg kanskje var sterkere mot slutten, sier Kuitunen.

Selv reiser hun hjem til Finland med tre gull. Som seg hør og bør for verdens beste skiløper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere