- Terry-saken påvirket oss

Foto: Stefan Wermuth (REUTERS)

Didier Drogba innrømmer nå at skandalen rundt John Terrys utroskap kunne ha kostet Chelsea ligagullet.

Årets engelske sesong var omtrent halvspilt da britiske aviser fikk nyss i trekantdramaet som skal ha utspilt seg mellom John Terry, Wayne Bridge og undertøysmodellen Vanessa Perroncel.

Terry hadde et forhold til Perroncel mens hun fortsatt var samboer med Manchester City-spiller Wayne Bridge. Terry er selv gift og har to barn.

Avsløringene førte til isfront mellom de tidligere lagkameratene Bridge og Terry - og sistnevnte ble i tillegg fratatt kapteinsbindet på landslaget. Nå innrømmer Didier Drogba at alle avisoppslagene og oppstyret påvirket klubben.

Tøff periode
- Det var en periode som kostet oss mange poeng. Her i England var det kjempestort. Det gikk fra sportssidene til sladdersidene, sier han i et intervju med magasinet France Football som gjengis på nettstedet bold.dk.

- Kameraene fokuserte på en masse andre ting enn fotball, og vi mistet ubevisst fokus, utdyper måljegeren.

Søndag kan Chelsea likevel hente hjem ligagullet - som følge av at også Manchester United har latt uvanlig mange poeng glippe mellom hendene sine denne sesongen.

Hadde United levert sedvanlige varer, tror Drogba gullet fort kunne glippet.

- Det var en nøkkelperiode, fordi det skjedde samtidig som vi mistet mange poeng. En dårlig periode for oss. Men vi holdt oss samlet, som vi alltid gjør når det blåser rundt klubben, sier Elfenbeinskysten-spissen.

Samholdet viktig
Didier Drogba mener samholdet i gruppa var viktig for å samle troppene etter at de verste bølgene i Terry-saken hadde lagt seg.

- Vi lever sammen som en gruppe. Slike problemer er noe vi prøver å se bort fra, og konsentrere oss utelukkende om fotball. Det er ikke lett, men vi har kjent hverandre i årevis og det hjalp for å komme over problemene, sier han.

Chelsea møter Wigan søndag og vinner ligagullet med seier der. Manchester United skal på sin side ut mot Stoke hjemme på Old Trafford, og kan bare håpe at Chelsea feiler i London. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.