RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Therese er usikker

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Therese Johaug er tatt ut til Tour de Ski, men det er usikkert om hun stiller til start. Se uttaket!

De fire verdenscuprennene før jul har endt med plasseringer mellom 17 og 28 for Therese Johaug. Det er noe helt annet enn det 21-åringen fra Dalsbygda hadde sett for seg før sesongen.

Etter helgens renn i Rogla var Johaug såpass bekymret på egne vegne at hun vurderte å droppe Tour de Ski, som starter 1. januar.

Johaugs navn var likevel med da lista over Norges påmeldte ble klar tirsdag ettermiddag, men ifølge landslagstrener Egil Kristiansen er det fortsatt usikkert om hun stiller.

Se hele uttaket nederst i saken!

- Hun står på lista, men det blir en løpende vurdering utover i jula. Avgjørelsen kan bli utsatt helt til avreise, sier Kristiansen til Nettavisen.

Han forteller at Johaug har vært inne til testing på Toppidrettssenteret i Oslo, og at testene så langt ikke har avdekket sykdom.

- Per nå er det ingenting som tyder på at det er noe som feiler Therese. Men hun har ikke prestert på det nivået hun hadde håpet, og derfor legger vi inn en sikkerhetsmargin nå. Først tar hun noen dager helt fri, og deretter blir det rolig trening, sier Kristiansen.

Ingen Bjørgen
Norge sender sju løpere av hvert kjønn. Som det lenge har vært klart, stiller ikke Marit Bjørgen opp i årets Tour.

- Det betyr at Kristin Størmer Steira er vårt sterkeste kort, og vi har forhåpninger om en plassering blant de seks beste, sier sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen.

Blant herrene har minst én mann ambisjoner om å stå helt øverst på pallen. Det er selvfølgelig Petter Northug.

- Men vi har også forventninger til løpere som Simen Østensen og Martin Johnsrud Sundby, understreker sportssjefen.

Gjerdalen får sjansen
Noe overraskende er Tord Asle Gjerdalen med i troppen. Gjerdalen slet tungt gjennom hele sommeren, og har heller ingen toppresultater å vise til i vinter.

- Men Tord har prestert bra i Tour de Ski tidligere, og han har vært god i enkelte renn og tester i det siste. Derfor gir vi ham denne tilliten, sier Skinstad.

Ifølge herrelandslagstrener Morten Aa Djupvik ble også løpere som Jens Arne Svartedal og Anders Aukland vurdert.

- Men vi er blitt enige med dem om at de heller går skandinavisk cup i Åsarna, med tanke på å kvalifisere seg for laget til Otepää etter Tour de Ski. Samme opplegg kjører også Odd-Bjørn Hjelmeset, sier Djupvik til Nettavisen.

Han har også funnet plass til en spennende nykommer i Tour-troppen.

- Petter Eliassen er en spennende løper med stor kapasitet. Vi har lyst til å se ham i flere renne denne sesongen, og skulle han ikke gått Tour de Ski, hadde det blitt få muligheter, poengterer Djupvik.

Står av
Vinterens Tour de Ski består av åtte etapper fordelt på ti dager. Etappeløpet innledes med prolog i Oberhof 1. januar og avsluttes på tradisjonelt vis med klatreetappen opp Alpe Cermis i Val di Fiemme 10. januar.

Alle detaljer finner du her (ekstern lenke)

Nytt av året er det at man ikke trenger å fullføre hele touren for å få med seg verdenscuppoeng og premiepenger.

Dermed er det sannsynlig at mange løpere står av underveis. Allerede på forhånd har tre norske løpere bestemt seg for bare å gå første del av Tour de Ski. Dette gjelder Eldar Rønning, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie.

Uttak, Tour de Ski:

Kvinner:
Therese Johaug
Marthe Kristoffersen
Kristin Størmer Steira
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Celine Brun-Lie
Vibeke Skofterud
Astrid Øyre Slind

Menn:
Petter Northug
Martin Johnsrud Sundby
Eldar Rønning
Roger Aa Djupvik
Simen Østensen
Tord Asle Gjerdalen
Petter Eliassen

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere