RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

- Thor har allerede vunnet

Sist oppdatert:
De argeste konkurrentene tror Thor Hushovd blir tøff å stoppe.

CAMBRAI/OSLO (procycling.no): Tirsdag spurtet Thor Hushovd inn til etappeseier i Arenberg, og dermed sikret nordmannen seg en solid ledelse i kampen om den grønne poengtrøyen. 32-åringen har nå 63 poeng.

På grunn av mye knall og fall på de første etappene i årets tour, har i tillegg nordmannens antatt tøffeste konkurrenter i poengkampen, Tyler Farrar og Mark Cavendish, plukket minimalt med poeng.

Jonathan Vaughters, sportsdirektør for Garmin-Transitions som har nevnte Farrar i stallen, innrømmer før den fjerde etappen at det vil bli så å si umulig å stoppe Hushovd nå.

- Thor har allerede vunnet den. Så fremt han holder seg frisk og unngår velt, sier han til procycling.no.

- Skeptisk til Farrar
Tyler Farrar på sin side har hatt en meget trøblete tour så langt, og etter en krasj på den andre etappen har spurtkanonen blant andre skader syklet med et brudd i håndleddet.

Derfor tar han det rolig foreløpig.

- Han kommer ikke til å sprinte i dag. Tyler må vente på sin sjanse noen dager til, sier Vaughters.

I HTC-Columbia-leiren, Mark Cavendishs lag, er man imidlertid skeptiske til Farrars skade.

- For meg så det ikke ut til at hadde brukket noe i går, sier lageier Bob Stapelton til procycling.no.

- Så jeg blir ikke forundret om han er med i spurten i dag, sier HTC-sjefen.

Les også: Christer Jensen fjerdemann i Sverige

- Ikke gitt opp grønt
Om Hushovds ledelse hadde Stapelton følgende å si:

- Thor har en behagelig ledelse. Han er superfit og i godt slag. Det så jeg allerede under Sveits rundt. Jeg hadde Thor som favoritt foran gårsdagens etappe, så jeg er ikke overrasket over at han vant.

- Vi forventet at Thor skulle lede poengkonkurransen etter fire etapper, men vi hadde også trodd at vi skulle gjøre det bedre på den første etappen. Jeg er overrasket over at forspranget er så stort.

- Har dere gitt opp grønn trøye?

- Vi kommer aldri til å gi opp den. Men vi trenger å vinne ritt igjen, sier Stapelton.

- Er det noe jeg har lært, så er det å ikke undervurdere Mark Cavendish. Han er i god form, men det er mange variabler som avgjør om det blir enkelt eller vanskelig for ham i spurten. Men blir det mann mot mann mot Hushovd, tror jeg Cavendish vinner i dag, sier Stapelton.

- Uforutsigbar tour
Onsdagens etappe er 153,5 kilometer og er paddeflat. Slik sett er den også perfekt for en massespurt. Stapelton advarer likevel mot å ta lett på løypa mellom Cambrai og Reims.

- Dette er den mest uforutsigbare touren jeg har opplevd. Og jeg tror det kommer til å prege rittet også i fortsettelsen.

- Det er en farlig etappe i dag også. Den er ikke så enkel som den ser ut, sier Stapelton, og sikter til at det kommer til å gå fort, og at det er mange hindringer i veien på onsdagens etappe.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055-0

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere