- Thor har grunn til å føle seg lurt

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Kurt Asle Arvesen mener det er latterlig at Sylvain Chavanel fikk poeng.

08.07.10 18:47

Fabian Cancellara hadde muligheten til å forsvare den gule ledertrøyen på den andre etappen av Tour de France mandag, men etter en vanvittig massevelt i hovedfeltet der flere favoritter gikk i asfalten, ofret sveitseren sine egne sjanser for å hjelpe lagkameratene. Cancellara var sammen med Thor Hushovd én av få som overlevde den dramatiske velten på vei inn til Spa.

Team Saxo Banks sammenlagtfavoritt Andy Schleck derimot var en av de som gikk i bakken. Boren Fränk Schleck var også i trøbbel, og det samme var Astana-stjernen Alberto Contador.

Derfor valgte Cancellara å vente på de gruppene som hadde dannet seg etter velten, og etter en stund var feltet samlet igjen. Deretter sørget han for at de syklet sammen over målstreken.

Et resultat av dette var at franske Sylvain Chavanel kunne stikke fra i front og vinne etappen. Samtidig tok han over ledertrøyen og den grønne trøyen, siden ingen av de andre rytterne fikk muligheten til å innkassere poeng ved den unisone målgangen.

Les også:Se Tour-stjernens stygge kutt

- Latterlig å gi poeng
Helt feil mener Kurt Asle Arvesen. Sky-rytteren ser Tour de France fra sofaen denne sommeren siden han ikke kom med på laget, men er likevel en av Norges mest rutinerte Tour-ryttere.

- Når Cancellara går ned for å snakke med ledelsen slik, bør heller ikke Chavanel få poeng. Det er helt latterlig at det skjer. Poengmessig får han en etappe mer, sier han til procycling.no.

35-åringen har en fortid i Team Saxo Bank, og kjenner derfor Cancellara og resten av laget godt. Han mener sveitseren sto overfor en meget vanskelig situasjon på mandagens etappe.

- Det er utrolig vanskelig å organisere feltet så kort tid før mål. Jeg mener de burde la dem kjøre om etappeplasseringer, men kutte ut poeng og gi dem lik tid, sier Arvesen om situasjonen.

- Problemet er at det er så mange forskjellige interesser i feltet. Fabian for eksempel kunne vært egoistisk og kjørt for seg selv. Men samtidig har han jo grunn til å vente på Andy og Fränk Schleck som er de som skal kjempe i sammendraget for Saxo Bank. Det blir en interessekonflikt, sier Kurt Asle Arvesen.

Les også: Komedien i Spa

- Rett til å føle seg lurt
En av dem som ikke var særlig fornøyd med måten avslutningen på løpet utviklet seg var Thor Hushovd. Cervelo-rytteren mente i etterkant at han ble snytt for en mulighet til å kapre poeng.

- Burde Hushovd føle seg snytt?

- Thor har klart en rett til å føle seg snytt, og kanskje litt lurt. Men det er vanskelig å vurdere hva som er rett å gjøre i en slik situasjon, sier Team Sky-rytteren om landsmannen.

- Men Thor ville nok også følt seg litt rotten om han hadde stukket fra. Velten er veldig tett på mål, og da blir det vanskelig. Det hadde vært lettere å organisere seg igjen om det hadde skjedd tidligere på etappen. Men det er strengt tatt en del av sporten.

- Solidaritet og respekt
Selv forklarer Cancellara det som skjedde på følgende måte.

- I en slik situasjon er det ingen grunn til at en gruppe på seks eller tjue mann kjører om seieren. Jeg visste med det samme at dagen var omme, og derfor ba jeg de andre rytterne om å utvise solidaritet og respekt, sier tempoeksperten i et intervju med dansk TV 2.

Sveitseren mener det å samle feltet for så å kjøre sammen over målstreken ikke var så ille.

- Jeg kunne godt fortsatt å kjøre. men for meg teller fairplay mer. Jeg tror at ting du gjør slår tilbake på et eller annet vis. Og jeg tror det i lengden er det beste å gjøre slik jeg gjorde i dag.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055-0

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.