RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Thorp har noe spesielt

(FOTO: REUTERS/SCANPIX)
Sist oppdatert:
18 år gamle Marius Thorp slåss mot Tiger Woods og hele verdenseliten i British Open - og er videre til helgens sluttspill.

Norges største golftalent imponerer stort i British Open. Marius Thorp var riktignok ikke fornøyd med sitt eget spill torsdag, da han endte dagen på 50. plass. Men han var likevel beste amatør etter dag én, og nå ser det ut til at han også vil være beste amatør etter dag to.

Enda viktigere er det at han er klar for helgens sluttspill.

Psykisk sterk
Thorp fikk en vond start på fredagens runde på Royal Liverpool Golf Club i England. Han startet med en bogey, og fikk en ny bogey på hull seks. Akkurat da så det ut til å bli vanskelig å klare cuten. Men 18-åringen beviste at han også er i stand til å takle press. På de ni siste hullene klarte han birdie fire ganger og gikk tre under par.

- Det var kjempegøy. Han er 18 år gammel og kommer til og med fra Norge, sier en imponert Jan Erik Aalbu til TV 2 Nettavisen.

- I går fikk han en fantastisk start, og i dag begynte han med en bogey og er to over etter ni hull. Da begynte det å se tøft ut i forhold til cuten. Men så henter han seg fantastisk inn. Det var imponerende, fastslår Aalbu.

To under par
Totalt ligger Marius Thorp to under par, og dermed klarte han cuten. Han er bare tre slag fra en plass blant de ti beste, og ligger foran sterke navn som Colin Montgomerie og Thomas Bjørn.

- Jeg har trent mange idrettsutøvere, og det er ikke tvil om at Marius har noe spesielt. Caddien hans var borte hos meg før det siste hullet og spurte hva han måtte gjøre for å klare cuten, og jeg sa at par kan holde og at birdie holder garantert. At han da avgjør med en birdie, er sterkt, sier golfsjefen fornøyd.

Thorp vil dermed bli den første nordmann som overlever cuten i en Major-turnering.

- Inspirerende
- Da er det veldig spesielt å tenke på at han fortsatt er junior og kommer fra et land med fem meter snø om vinteren. Dette må inspirere de andre talentfulle juniorene vi har, gliser Aalbu.

Thorp noterte seg for fire birdies og tre bogies på fredagens runde, og endte dermed én under par. Det samme ble resultatet torsdag, da han noterte seg for seks birdies, to doble bogies og en bogey.

Banerekord av Woods
Etter andrerunden dro han rett på treningsbanen. Mens Thorp trente, tangerte Tiger Woods banerekorden på Hoylake.

Den regjerende mesteren gjorde unna de 18 hullene på 65 slag, sju under par, og har sikret seg en klar ledelse i den 135. utgaven av den tradisjonsrike Major-turneringen. En eagle og seks birdier brakte ham til 12 under par.

Hans amerikanske landsmann Chris DiMarco hadde tidligere satt rekorden på 65 slag da han gikk til ni under par. 37-åringen lå to under par etter første runde, men er nå på andreplass i British Open etter to av fire runder.

Ledertavlen:
1. Tiger Woods (USA), -12
2. Ernie Els (RSA), -11
3. Chris DiMarco (USA), - 9
4. Retief Goosen (RSA), -8
---
48. Marius Thorp (NOR), - 2

Thorps andrerunde:
Hull 1 - 454 yards - par 4; Bogey
Hull 2 - 436 yards - par 4; Par
Hull 3 - 429 yards - par 4; Par
Hull 4 - 372 yards - par 4; Par
Hull 5 - 528 yards - par 5; Par
Hull 6 - 202 yards - par 3; Bogey
Hull 7 - 453 yards - par 4; Par
Hull 8 - 423 yards - par 4; Par
Hull 9 - 198 yards - par 3; Par
Hull 10 - 534 yards - par 5; Birdie!
Hull 11 - 393 yards - par 4; Par
Hull 12 - 448 yards - par 4; Par
Hull 13 - 198 yards - par 3; Birdie!
Hull 14 - 456 yards - par 4; Par
Hull 15 - 161 yards - par 3; Birdie!
Hull 16 - 554 yards - par 5; Par
Hull 17 - 459 yards - par 4; Bogey
Hull 18 - 560 yards - par 5; Birdie!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere