RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ti nordmenn kunne slått meg

Sist oppdatert:
Frode Estil tror både skiskyttere, Petter Northug og andre norske løpere kunne ha slått ham på søndagens stafettetappe.

PRAGELATO (TV 2 Nettavisen): - I dag tror jeg minst ti nordmenn hadde slått meg. Av de som er her nede, hadde nok både Tord Asle Gjerdalen og Jan Egil Andresen vært bedre. Kristen Skjeldal i form, Petter Northug og to-tre skiskyttere hadde nok også vært minst like bra, sier Frode Estil.

Allerede da laget ble tatt ut, ga han klart uttrykk for at tredjeetappen ikke var hans drømmeetappe.

- At jeg kommer til å tape sekunder til en del løpere, det er jeg helt sikker på. At jeg skal klare å gå like fort som Pietro Piller Cottrer på 10 kilometer fristil, ser jeg på som helt urealistisk. Derfor håpet jeg i det lengste å slippe, sa Estil til TV 2 Nettavisen lørdag ettermiddag.

Krister Sørgård:- Vi valgte riktig lag

Feil ski – igjen
At det skulle gå så galt som det gjorde, hadde han imidlertid ikke trodd.

- Allerede etter en kilometer skjønte jeg hvor det bar. Kroppen fungerte ikke optimalt og jeg hadde altfor dårlig glid. Jeg var sjanseløs. Jeg bestemte meg for å gjøre skaden så liten som mulig, og det tror jeg at jeg klarte. Ut fra forutsetningene, kunne jeg ikke ha gjort det bedre i dag.

- Hvorfor hadde du for dårlig glid?

- Jeg er usikker, sannsynligvis har det noe med strukturen i sålen å gjøre. Da jeg testet skiene, var gliden perfekt. Så brukte jeg et annet par under oppvarmingen, og da jeg gikk ut, merket jeg at skiene ikke fungerte.

Syndebukk
Akkurat som under fredagens 15-kilometer var det trolig snøen som ødela for Estil og Norge. Det var oppholdsvær i Pragelato på morgenkvisten, men da rennet startet, begynte det å drysse.

- Jeg skulle kanskje ha fanget opp det, medgir Frode Estil.

- Føler du deg som en syndebukk?

- Ja, jeg gjør vel egentlig det.

- Er det en trøst at heller ikke Tore Ruud Hofstad hadde dagen?

- Definitivt ikke.

Forsvarer Sørgård
Selv om Frode Estil på forhånd visste at han ville få det vanskelig mot Pietro Piller Cottrer, Anders Södergren og Rene Sommerfeldt, forsvarer han Krister Sørgårds disponeringer.

- Ut fra forutsetningene, tror jeg Krister valgte det riktige laget. Så kan man i ettertid diskutere alle andre alternativer, men det blir meningsløst. Hvordan det hadde gått får vi likevel aldri vite, sier Estil.

Hans utbytte etter tre OL-distanser er sølvet fra duathlon-konkurransen forrige søndag. Både på 15 kilometer klassisk og stafetten smurte han seg bort.

- Målet var medalje, og det har jeg klart. Men jeg hadde helt andre forventninger til klassisken og stafetten, medgir Estil.

Neste søndag går han trolig femmila i fristil med alt annet enn skyhøye forventninger.

- Jeg er vel ikke akkurat storfavoritt¿

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere