RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tidenes beste spiller

Foto: EPA/Scanpix
Han er verdensmester i snooker, stor i kjeften og har hatt problemer med både alkohol og narkotika. I tillegg har han en far som sitter inne for mord. Navnet er Ronnie O'Sullivan.

Ronnie O'Sullivan leder 9-7 i VM-finalen mot Graeme Dott etter to av fire sesjoner i "The Crucible" i Sheffield. "The Rocket" vant VM for to år siden, men røk ut i første runde i fjor.

Magiker
Nå er han storfavoritt til å vinne VM for andre gang i karrieren. Uansett er Arsenal-supporteren nummer én på verdensrankingen etter VM.

- Jeg har aldri sett noen som kan spille snooker bedre enn denne gutten. Han burde ikke kalles raketten - han burde kalles magikeren, sier Ray Reardon, som selv har vunnet VM seks ganger, og nå jobber som rådgiver for Essex-gutten.

Påstanden til Rearden er logisk for alle som så O'Sullivan knuse Stephen Hendry 17-4 i semifinalen i forrige uke.

- Du må bare beundre måten han spiller på. Hvis du ikke får satt ham under press, kjører han fullstendig over deg, sa Hendry etter tapet.

Uvenner
Hendry er ellers ingen stor tilhenger av Ronnie O'Sullivan, og har ikke snakket mer enn nødvendig med ham siden " The Rocket" kom med noen slengbemerkninger for to-tre år siden. Heller ikke Mark Williams, fjorårets verdensmester, er på talefot med O'Sullivan.

- Hendry og Williams snakker ikke med meg, men det er OK. Alle kan ikke like deg. Det er vann under broen i mine øyne. Jeg har gått videre i livet, har det bra og koser meg stort under turneringene, var kommentaren hans overfor BBC.

Den Essex-fødte snookerstjernen skapte overskrifter tidlig i turneringen også, etter at han i møtet med Stephen Maguire viste fingeren til et av hullene på bordet i frustrasjon over et dårlig slag.

- Hva så? Frustrasjon er bra. Det viser hvor mye jeg bryr meg om spillet, sa han til BBC Radio Five Live etter 10-6-seieren.

- Jeg er her for å vinne turneringen. Hvis de vil bøtelegge meg, må de bare gjøre det. Jeg har nok av penger, la han til. Ronnie O'Sullivan har spilt inn cirka 45 millioner norske kroner i sin 12 år lange karriere.

Overrasket
I den samme matchen ga han overraskende opp det 15. partiet på stillingen 6-37 etter at han bommet med en rød ball, selv om Maguire hadde mye jobb igjen før partiet var sikret.

- Det var som å be en golfer putte en 30 centimeters putt i matchplay. Jeg ville ikke be ham om å rydde bordet. Han er en god spiller, og jeg regnet ikke med at han ville misse, forklarte O'Sullivan.

Mandag kveld kan han bli verdensmester for andre gang. Eurosport sender VM direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere