RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tidenes beste unggutt

Foto: SCANPIX/AFP/CARL DE SOUZA
Sist oppdatert:
Med Patrick Vieira ute med skade, har 17 år gamle Cesc Fabregas tatt plassen hans med største selvfølgelighet. Nå mener ekspertene at han er tidenes beste unggutt.

Det var mange som mente at Arsenal ikke ville klare å henge med i toppen av Premier League dersom Patrick Vieira forlot klubben.

Tidenes beste
Kapteinen ble i klubben, men har foreløpig ikke vært på banen på grunn av skade. Likevel står Arsenal med maks poengscore og 16 scorede mål på sine fire første kamper. Og på Vieiras plass har en 17-åring imponert.

- Det er en spiller som har skapt så mye underholdning og skapt så mye interesse, til og med mer enn Reyes, og det er unggutten Fabregas. Han er en ny diamant som Arsene Wenger har fått frem. Utfra alt jeg har sett og hørt om ham, er det klart at Fabregas kommer til å bli en enorm stjerne. Jeg tror Fabregas er en av de beste ungguttene noensinne, sier tidligere Arsenal-keeper og nå BBC-ekspert Bob Wilson til BBC.

Til og med manager Wenger er imponert over det 17-åringen har prestert i sesongåpningen.

- Han har spilt mot Thomas Gravesen, Ray Parlour og Tugay - tre skikkelige mannfolk. Og han har gjort det veldig bra i hver kamp. Det er ganske fantastisk, sier han.

Landslaget neste
Nå mener han at Spanias landslagssjef Luis Aragones bør kikke nærmere på Fabregas.

- Det er ikke tåpelig å tro at han kan bli tatt med i Spanias landslagstropp. De har mange midtbanespillere i Spania i øyeblikket, men de burde ikke være redd for å ta ham med. Han har vært stabil, arbeidsmoralen og innsatsen hans er strålende og fotballen hans er gøy å se på, sier Wenger.

Og Aragones har døren på gløtt.

- Denne gutten vil komme til å skrive gylne sider i fotballhistorien. Cesc vil veldig snart være i den spanske landslagstroppen. At han i en alder av 17 år kjemper om en plass i startoppstillingen i en av de største klubbene i Europa, viser at han er en av veldig få spillere av hans kaliber i verden, sier den spanske landslagssjefen til Sky Sports.

På TV 2 Nettavisens spillerbørs, har han et gjennomsnitt på 7,67 på de fire første kampene.

Ikke rart Barcelona er bitter over at de ventet så lenge med å tilby ham kontrakt at Arsenal snappet ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere