*Nettavisen* Sport.

- Tidenes beste

Foto: AP/Scanpix

Ola Vigen Hattestad hylles etter VM-gullet. Les mer om Norges dobbeltseier her! Les også: Bjørgen: - Jeg legger ikke opp

24.02.09 15:45

LIBEREC/OSLO (Nettavisen): Både Ola Vigen Hattestad og Johan Kjølstad var fullstendig suverene på veien til finalen på VM-sprinten i Tsjekkia, og duoen var også helt suverene da de møttes i finalen.

Men på oppløpet var det ingen tvil om at Vigen Hattestad skulle få gullet.

Han var akkurat så klar vinner som alle på forhånd hadde ventet at han skulle bli - og viste at favorittstempel ikke nødvendigvis trenger å være en byrde.

En imponert sportssjef
26-åringen har vunnet fem sprintrenn i verdenscupen denne sesongen, og ble nummer to i det eneste rennet han ikke vant. Da reiste han helt alene, uten støtteapparat, til Canada og trosset døgnvillheten på vei inn til andreplassen.

Han har allerede sikret seg sammenlagtseieren i sprintverdenscupen - for andre år på rad. Og nå sikret han seg gull i sitt aller første VM-renn.

- Er Ola Vigen Hattestad tidenes beste sprintløper?

- Ja, han er vel det, sier sportssjef Åge Skinstad til Nettavisen.

- Han har vunnet alt han har stilt opp i - med unntak av ett renn. Det er bare imponerende. Han har vært verdens desidert beste sprinter i 2009, konstaterer Skinstad.

Han mener at 26-åringen fra Ørje har stor makt i feltet.

- Det virker som om konkurrentene har brukbart med respekt for ham, sier sportssjefen.

Følte seg sterk
Den norske dobbeltseieren smakte selvfølgelig godt.

- Når det blir gull og sølv er vi selvfølgelig veldig fornøyde. På en dag da det var ventet at vi skulle ta gull, var det enda viktigere enn vanlig å fokusere på små detaljer og oppgaver, forteller Skinstad.

Vigen Hattestad sier til NRK at han følte seg sterk tirsdag, og at han har forsøkt å ikke tenke på det store favorittstempelet han kom til VM-rennet med.

- - Jeg har klart å distansere meg fra forventningspresset. Men i dag tidlig og under løpene har det vært mye nerver, innrømmer gullgutten.

Norge stilte med fire gullkandidater og hadde et så sterkt lag at Petter Northug ikke fikk lov til å delta. Men både John Kristian Dahl og Tor Arne Hetland skuffet. Begge røk ut i semifinalen. Hetland var ikke engang i nærheten av å være blant de to beste i sitt semifinaleheat.

Regjerende mester Jens Arne Svartedal røk også ut i semifinalen. Men han har sin styrke i klassisk sprint og var aldri blant medaljekandidatene tirsdag.

7779

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag