Gå til sidens hovedinnhold

- Tidenes norske sykkellag

Team Joker Bianchi skrytes opp i skyene i sykkel-Europa.

I løpet av årets åtte første måneder har Team Joker Bianchi skrapet sammen hele 28 podiumsplasseringer. Halvparten av dem har supersprinter Alexander Kristoff stått for.

- Han vil helt sikkert klare seg godt som proffrytter, sier Brett Lancaster i Cervélo TestTeam til Nettavisen.

Etter at samme Kristoff, Frederik Wilmann og spesielt Lars Petter Nordhaug presterte blant Pro Tour-lagene under Irland Rundt i slutten av august – hagler det nå med ros rundt det norske amatørlaget.

Satte preg på Irland Rundt
Ikke bare fordi Nordhaug endte på 2.-plass sammenlagt, men også for måten laget er med å prege feltet på.

- Vi legger opp løpet og kjører taktikken deretter. Vi ser ikke på Team Saxo Bank som noe annet enn et av lagene. Utover det tenker vi ikke så mye på hvem vi kjører mot, sier Gino van Oudenhave.

Han røper at laget allerede har blitt invitert til neste års ritt etter de gode prestasjonene i Dublin.

Christian Andersen er sportsdirektør i danske Team Designa Køkken. Han er mektig imponert over nordmennenes fremferd denne sesongen.

- Jeg synes Joker Bianchi er et meget godt lag. Et lag som er flinke til å utvikle sine egne ryttere. De kjører på et forholdsvis høyt nivå og presterer som et av flere lag like under toppsjiktet, sier Andersen til Nettavisen.

- Nærmer seg Rabobank
I Nederland styrer Ben Lambergts kontinentallaget Van Vliet - EBH Elshof. Han har ti års erfaring innenfor sykkelsporten og mener at det årets Joker-mannskap holder svært høyt nivå.

- De nærmer seg nivået til Rabobanks kontinentallag, sier Lambergts.

Rabobank-laget, som ikke må forveksles med proffsatsingen, ligger for tiden på 12.-plass på UCIs siste Europa Tour-ranking. Joker Bianchi har hoppet fra 38. til 33.-plass siden sist.

- Det er fremdeles et stykke igjen til franske lag som Besson Chaussures og Bretagne Schuller, for å nevne noen. Men jeg synes nordmennene ligner mer og mer på et prokontinentalteam, legger han til overfor Nettavisen.

For ordens skyld så kjører tidligere proffryttere som Jimmy Casper (tidligere Agritubel) og Jimmy Engoulvent (tidligere Crédit Agricole) på Besson Chaussures. Et av de beste lagene som befinner seg på nivå tre i det internasjonale proffsirkuset.

- Joker Bianchi er bygd opp på en annen måte. Det består av unge, mer ukjente ryttere som har bygd seg opp de siste fem årene. Nå er det med på å prege ritt overalt, påpeker nederlenderen.

Kjærgaard: - Tidenes beste
Sportssjef Steffen Kjærgaard har tatt fire av rytterne (kanskje fem dersom Svein Erik Vold får den siste plassen på bekostning av Roy Hegreberg) til sykkel-VM i neste måned.

- Dette er tidenes beste norske sykkellag, slår sportssjefen fast.

Og på tross av at Norge for første gang har tre plasser flere enn danskene til VM, gleder de seg på den andre siden av Skagerrak også:

- Jeg synes det er skjønt. Det er godt at nordmennene melder seg på også. Det hever nivået i Skandinavia. Dere har to kjempeprofiler i Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd, i tillegg til Kurt Asle Arvesen – selv om han ikke har hatt sin beste sesong.

- Men det mest imponerende er at det stadig kommer gode ryttere under der igjen. Vi har jo en nordmann som «stagiare» (Vegard Robinson Bugge, hospitant hos Team Designa Køkken, vår anm.) for tiden, minner Andersen om.

PS! Lars Petter Nordhaug er for tiden aktuell for den britiske profflaget Team Sky.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene