- Tidenes verste straffespark!

Foto: Julian Finney / Getty Images Sport

Tottenham reddet av ineffektive gjester og to scoringer i andre omgang.

11.01.14 18:39

TOTTENHAM - CRYSTAL PALACE 2-0:

Tim Sherwood har fått en god start på jobben som Tottenham-manager, og lørdag kunne han notere seg for nok en trepoenger i ligaen.

Mål fra Christian Eriksen og Jermaine Defoe sørget for at de liljehvite henger godt med i kampen om en topp fire-plassering.

Det kunne likevel sett helt annerledes ut dersom Palace-spiller Jason Puncheon hadde satt et straffespark i mål etter få minutter av kampen.

Istedenfor å satse på en kontrollert avslutning, hamret han ballen milevis utenfor målet til Hugo Lloris og hindret dermed gjestene i å få en drømmestart på kampen.

Etter hvert fikk Tottenham sine muligheter, og ble altså reddet av mål fra Eriksen og Defoe i andre omgang.

- Manageren var veldig misfornøyd etter første omgang, og det var trolig nødvendig for å få oss i gang. Jeg er glad for at jeg fikk scoringen og at jeg kunne hjelpe laget til seier, sier Eriksen til BBC etter kampen.

Utrolig straffebom
Palace kom best i gang på White Hart Lane, da formspiller Jason Puncheon prøvde seg med et skudd etter få minutter. Dessverre for Jonathan Parrs lagkamerat snek ballen seg like utenfor stolpen.

Like etter fikk samme mann sjansen fra straffemerket etter at Marouane Chamakh hadde blitt felt av Mousa Dembele.

Puncheon tok imidlertid ikke vare på den gylne muligheten, og banket ballen milevis over tverrliggeren. Rett og slett hårreisende av den utlånte Southampton-spilleren, som dermed fikk den tvilsomme æren av å være sesongens første spiller til å bomme på målet fra straffemerket.

Det fikk den kjente Tottenham-supporteren Lord Alan Sugar til å ta av på Twitter.

«Det må være tidenes verste straffespark. Hvordan klarte Puncheon dette?!» spurte Sugar.

HTML EMBED

Svakt Tottenham
Tottenham fikk virkelig kjørt seg i innledning av oppgjøret på White Hart Lane. Etter 11 minutter var det Chamakh som hadde en kjempesjanse til å sende gjestene i føringen, men marokkaneren headet over målet fra tre meter.

Etter en drøy halvtime var det Mile Jedinak som var frampå for Palace, men kapteinens avslutning ble uheldigvis reddet av lagkamerat Yannick Bolasie på streken.

De liljehvite var rett og slett ursvake den første tredjedelen av kampen i Nord-London.

Så bestemte omsider unggutten Nabil Bentaleb seg for å vise seg frem. Midtbanetalentet svingte avgårde et skudd fra 25 meter, men måtte konstatere at ballen traff innsiden av krysstanga og spratt bortover målstreken.

Synd for unggutten og Tottenham, men kampen sett under ett ville ledelse til hjemmelaget ha vært boldig urettferdig på det tidspunktet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Julian Finney / Getty Images Sport

Tok ledelsen
Etter hvilen kom Tottenham-spillerne ut på gresset med nytt blod, og det resulterte i ledelse bare fem minutter senere.

Christian Eriksen fikk etter hvert ballen i føttene etter et innlegg og dansken banket ballen i mål fra få meter.

Med ett hadde hjemmelaget kontroll på det meste som skjedde, og ikke lenge etter sørget innbytter Jermain Defoe for at ledelsen ble doblet.

2-0 holdt i massevis for Tim Sherwoods menn, som dermed tok foten av gasspedalen.

Med tre nye poeng er laget nå oppe på femteplass med 40 poeng på 21 kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.