RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tidenes VM for Norge

Sist oppdatert:
Liv Grete Skjelbreid Poiree tror Norge gjør det like bra i VM i skiskyting som det norske folk forventer, men lover ingenting for sin egen del.

- Jeg tror ikke nedturen mange hadde i Anterselva har noe negativt å si før VM, snarere tvert imot. Alle er i angrepsposisjon igjen, og gleder seg veldig til moroa begynner. Jeg tror det kan bli tidenes beste VM for Norge, sier Liv Grete til NTB.

Fortsatt frisk
Tidligere denne uken flyttet hun ut av det norske løperhotellet i Oberhof fordi datteren Emma var forkjølet. Liv Grete er fortsatt frisk...

Lørdag er det full fart i den knøttlille tyske skiskytterbygda, som ligger et par timers kjøring fra Frankfurt. Det er solgt 350.000 billetter til de åtte konkurransedagene. Publikumsinteressen er enorm for en av i øyeblikket verdens mest populære vintersporter.

- Det kribler skikkelig, men for egen del lover jeg ingen ting. Jeg er fortsatt like spent på om jeg holder fysisk og mentalt resten av sesongen. Jeg gikk på en smell like før jul, og var veldig sliten da vi gikk rennene i Italia før VM-oppladningen startet. Men jeg føler meg veldig fin nå, sier VM-dronningen fra Holmenkollen i 2000 og slovenske Pokljuka året etter.

Hvilt mye
OL-sesongen 2002 ble delvis spolert av en tarmsykdom, som hun ikke har kjent noe til siden fødselen og har under kontroll. Fjorårets VM i Russland så hun på TV.

- Jeg har kost meg masse, trent lettere og hvilt mye den siste tiden, og stiller bortimot uthvilt i VM. Får jeg fine opplevelser lørdag og søndag (sprint og jaktstart), tror jeg resten av mesterskapet kan bli en skikkelig opptur.

Madame Poiree har tre individuelle VM-gull og ni VM-medaljer totalt. Hun er selvsagt lysten på mer, men gjentar at hun allerede har innfridd målsettingen for come back-sesongen etter å ha født datteren Emma.

Gode resultater
- Den var å gå så mange gode løp som mulig, og det har jeg klart flere ganger, sier Liv Grete, som har fire seirer, tre annenplasser og en tredje.

Hun skulle bruke sesongen til å etablere seg på laget igjen. Det tok nøyaktig fire dager i finske Kontiolahti, så var den første og til sammen 14. verdenscupseieren i boks. Før VM starter har hun 17.

- Hvis jeg klarer å forberede meg som jeg skal, vet alle at jeg ikke er langt vekk. VM-medalje eller til og med -gull var ikke realistisk før sesongen, men jeg håper selvsagt alt stemmer og det kan bli en medalje til allerede i år.

Hvis den individuelle starten på mesterskapet går som den skal, er det stafetten som er viktigst for verdens beste skiskytter. Liv Grete leder verdenscupen med 18 poengs forsprang til russiske Olga Pyleva. Alle de fire rennene i VM teller i verdenscupen.

Vil ha stafettgull
- Jeg er veldig lysten på et stafettgull, og vet jeg har de andre jentene med meg på det. Det er flere av dem som har gjort det bra i år, og det hadde vært ekstra moro å ta stafettgull for første gang, innrømmer 29-åringen fra Hålandsdalen.

Linda Tjørhom tro til med seier på fellesstarten i Anterselva, det siste rennet før VM. Gunn Margit Andreassen har fjerdeplass som sesongbeste, mens alltid ustabile Gro Marit Istad Kristiansen har en annenplass som best.

- Jeg har sett på resultatlistene så langt at vi er det laget som har hatt best plasseringer i forhold til antall ekstraskudd og strafferunder. Får vi ned litt flere blinker i VM, kan det gå helt til topps. Det mener jeg er helt realistisk.

Løypene passer
De norske jentene vant den første verdenscupstafetten i Kontiolahti, og fulgte opp med 5. og 3. plass i henholdsvis Hochfilzen og Ruhpolding.

Liv Grete tar med seg VM-favoritt og mann Raphael Poiree og datteren Emma til VM. Etter en perfekt oppladning i høyden i Italia, med datterens ettårsfeiring (27. januar) og familiekos, er hun klar for sesongens største utfordring.

- Jeg er iallfall ikke blitt mindre motivert etter å ha kommet tilbake, og løypene i Oberhof passer meg bra med bratte motbakker og tøffe utforkjøringer.

Liv Grete får da brukt sin beste teknikk - padlingen. Tre av hennes verdenscupseire er kommet i Oberhof. Minnene er spesielt gode siden to av dem var hennes aller første i 1999.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere