*Nettavisen* Sport.

- Tilbake der vi hører hjemme

Foto: Ned Alley/Scanpix

Jan Jönsson gleder seg over at Rosenborg er tilbake i tabelltoppen.

09.07.11 20:22

ROSENBORG - STRØMSGODSET 2-0:

Rosenborg-tilhengerne gledet seg stort over at Rade Prica var tilbake i troppen mot Strømsgodset på Lerkendal lørdag. Spissen, som har scoret åtte ganger denne sesongen, ble skadet mot Viking for to uker siden, og har vært ute av trening siden. Han var imidlertid med på økta før Godset-kampen, og satt på benken da dommeren blåste i gang kampen.

Men det var en annen spiller som uventet sikret RBK-seier. Midtstopper Jim Larsen sto for to av kampens største sjanser, og én av dem ble omkranset av nettmaskene.

Dansken dundret inn 1-0 og scoret med det sitt andre for sesongen.

Men viktigst av alt: målet sendte Rosenborg tilbake der mange mener trønderne hører hjemme: i øverste del av tabellen. Etter en grusom sesongstart har Jan Jönsson nå to strake trepoengere og står uten tap etter sju kamper. Dermed er sjetteplassen på tabellen faktum.

Dersom RBK vinner mot Stabæk om en drøy uke, kan de klarte til Tippeligaens fjerdeplass, og i så tilfelle må det være lov å si at tittelutfordrerne har mye å frykte.

- Det er der vi hører hjemme. Nå må vi fortsette å jobbe, sa Jönsson etter kampen.

RBK åpnet offensivt
Rosenborg startet uvanlig aggressivt på Lerkendal. Taktikken var en upåklagelig suksess. Vertene dominerte kampstarten totalt, og etter tre minutter var smultringen på måltavla svært nære å bli spist opp. En umarkert Mikael Lustig headet ballen inn i feltet, der Godset til slutt fikk klarert. Ballen gikk i beina på Jim Larsen, som dundret til fra ti meter, men traff gjestenes velplasserte mur istedenfor nettmaskene.

Strømsgodset, som manglet Lars Christopher Vilsvik, var på sin side hissige på contringer, og kom bedre med i kampen etter hvert.

Hjemmelaget viste seg likevel sterkest, og danske Larsen sendte Lerkendal-gjengen opp i ledelsen like etter hvilen.

- Moral sikret seieren
Godset-trener Ronny Deila, som faktisk scoret vinnermålet sist gang drammenserne vant på Lerkendal i 2007, puttet på offensiv kraft i form av Ola Kamara, Alfred Sankoh og Stefan Johansen, men det hjalp minimalt. Rosenborg, som aldri fikk satt på Pica, var stadig nærmest å pynte på resultatet.

Og to minutter før slutt gjorde de hvitkledte nettopp det. Hurtigtoget Trond Olsen løp inn et langt utspill fra Daniel Örlund, og tuppet inn 2-0.

Penere ble det ikke, men Jönsson gliser nok godt når han ser at tabelltoppen nærmer seg. Deila skal ikke vær misfornøyd, han heller, men forblir på den utrygge fjerdeplassen.

- De var hakket hvassere enn oss. Vi er på høyde, men skaper ikke nok, konkluderte Deila.

- Det er moral som gjør at vi vinner. Jeg er fornøyd med at vi holder nullen, sa Jönsson.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.