RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tilbakeslag for Liverpool

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ifølge engelsk presse er det nå klart at Liverpool ikke får spille i Champions League neste sesong - selv om de skulle vinne turneringen i år.

Det engelske fotballforbundet diskuterte saken på et møte torsdag. Resultatet er ikke offentlig kjent, men ifølge flere engelske medier skal FA ha bestemt seg for å melde på de fire beste lagene i Premier League.

Det betyr at Everton, som ligger an til å bli nummer fire, får plassen. Mye skal til om Liverpool skal passere Goodison-laget i de siste serierundene.

Det betyr samtidig at Liverpool, selv om de vinner årets Champions League, står utenfor neste sesong.

Det europeiske fotballforbundet, UEFA, sa fredag at de synes den avgjørelsen er helt grei.

- Vi føler ikke at det vil svekke turneringen, sier UEFA-direktør William Gaillard til BBC.

Tidligere har UEFA avvist Englands forsøk på å få fem plasser i turneringen. De sa i stedet at det var opp til FA å avgjøre om de vil sende 4. plassen eller Liverpool (hvis de vinner Champions League).

Det var altså denne diskusjonen Liverpool gikk tapende ut av torsdag.

- Dette vil være en tragedie. Jeg er enig i at sportslige kriterier bør legges til grunn, men at fjerdeplass i ligaen rangeres høyere enn å vinne Champions League er ubegripelig, sier Pål Christian Møller, formann i Liverpools skandinaviske supporterklubb, til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere