RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tilbudt fem mill. for å tape

(foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
En million kroner skulle den svenske fotballagenten få for å fikse en europacupkamp.

Spillskandalen som ryster finsk fotball kunne inntruffet i Sverige også. For noen år siden fikk en agent tilbud om fem millioner svenske kroner for å bestikke lederen av et lag i Allsvenskan. For jobben skulle agenten selv sitte igjen med én million.

- Men jeg takket nei, sier han til Aftonbladet.

Agenten vil være anonym, og ønsker heller ikke å si navnet på klubben og personene som var involvert i bestikkelsesforsøket.

- Kan bli stort problem
- Det er farlige personer som driver med slike ting, og dette er i ferd med å bli et stort problem for europeisk fotball. Kampfiksing er en kreftsvulst som kan gjøre alvorlig skade på fotballen. Noen kan falle for fristelsen her i Sverige også - det handler jo om store penger, sier agenten til Aftonbladet.

Episoden han omtaler inntraff før en kvalik-kamp til en av europacupturneringene for noen år siden. Den innvolverte klubben er fra Allsvenskan, og spiller i en av Sveriges tre største byer. Allsvenskan-laget hadde råd til å tape ettersom første match på bortebane endte med svensk storseier.

Satset 100 millioner
Broderlandets fotballpresident mener kampfiksing kan ramme i svensk fotball.

- Vi kan også få problemer i fremtiden, sier Lars-Åke Lagrell.

I forrige uke tapte det finske topplaget Allianssi tapte 8-0 mot Haka under mystiske omstendigheter. I Asia ble det satset rundt hundre millioner kroner på matchen.

- Jeg håper og tror at risikoen for noe lignende i Sverige er minimal. Men samtidig går det selvsagt ikke an å garantere noen ting, sier fotballpresidenten.

- Men økende pengestrømmer i fotballen, øker risikoen for kriminelle innslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere